Recept Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí Pra

(Hodnoceno 1x) Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí

Postup

Rozdrtit skořici a kardamom ve hmoždíři, nebo pomocí těžké pánve, vložit je do malé sklenice, přidat kůru, zázvor, hřebíčky a vodku. Uzavřít a nechat stát po 24 hodin.

Potom vodku přecedit do velkého hrnce. Vyhodit koření. Přidat víno, port nebo Madeiru, cukr, vanilkový cukr, mandle a hrozinky. Začít zahřívat na středním ohni do té doby, než se na okraji hrnce začnou tvořit malé bublinky. Odstavit hrnec.

Glög podávat horký v malých hrnéčcích a do každého přidat několik mandlí a hrozinek.

Neupotřebí li-se všechen najednou, tak jej udržovat horký na mírném ohni, ale nesmí se vařit!

P.S. Ve švédských rodinách se Glög podává hostům tak od začátku prosince. Podává se například s tradičními buchtičkami podle receptu ZDE nebo s věncem podle receptu ZDE Hodně rodin si také dají trochu Glögu po večeři, když si sednou ke krbu a pojídají malé zázvorovo - citrusové cukroví.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické Vánoční nápoje



Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 20192x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 2 celé skořice rozlámané na kousky
  • 1 lžička kardamom semínek
  • 1 plátek oloupaného čerstvého zázvoru
  • z 1/2 pomeranče nastrouhaná kůra
  • 6 celých hřebíčků
  • 120 ml vodky
  • 1 lahev 750 ml suchého červeného vína
  • 250 ml portského vína nebo Madeiry
  • 250 ml cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 120 ml oloupaných na sucho opražených celých mandlí
  • 120 ml tmavých hrozinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 29.11.13 16:09

Jak jinak než mňamka, tekutá !!! :-)

Diskuse k receptu Glögg - Svařené víno pro vánoční zahřátí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

Petrunko, jsem ráda, že se Ti rozehřála a zčervenala líčka. Glögg je dobrý po nějaké té zimní aktivitě jako je bruslení a lyžování, ale i po delší procházce v přírodě. V kruhu přátel je však nejlepší ;o)

Pěkný večer!

 
Petrulka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

O vikendu jsem se zucastnila jedne predvanocni seslosti - hostitel byl Dan a popijelo se neco velmi podibneho, jen ty rozinky se pred konzumaci macely 24 hodin v rumu, coz po poziti druheho hrnecku tohoto lahodneho moku zpusobilo veeeelice siroky usmev na tvarich vsech hostu :o) Nemluve o tom, ze to bezvadne zahreje, zvlast v tehle rocni dobe…

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Glögg na zahřátí.

Pepíčku díky za obrázek ;o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist