Recept Šunka lisovaná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Solenou šunku, slabě uzenou, pokud možno ještě teplou, zbavíme nejprve kolínka a všech kostí. Kost vyjmeme pozorně, abychom nerozřízli maso na povrchu (kost vytáhneme). Příliš tučné části, zvláště v okraji u ocásku, přiměřeně ořízneme, ale kůži necháme. Šunku pak vložíme do formy, kůží na dno. Dobře stlačíme, přiložíme víko, na obou stranách stejně přitáhneme a dáme do vařící se vody. Jakmile se voda začne znovu vařit, necháme var 5 minut. Po této době upravíme teplotu na 85°C. Šunky vaříme podle velikosti, počítáme na 1 kg hmotnosti 1 hodinu. Po uvaření přitáhneme víko a necháme nejméně 12 hodin chladnout. Druhý den formu nahřejeme v teplé vodě a šunku vyjmeme.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.05.05 vloženo
  • 9980x zobrazeno

Ingredience

  • kus lehce zauzené šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunka lisovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šunka lisovaná

V návodu u šunkovaru je uvedeno, že var šunce škodí, snižuje její kvalitu a doporučují maso dusit maximálně při teplotě 85 °C (ode dna odskakují bublinky) po dobu 2 hodin.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Štika na smetaně Štika na smetaně
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist