Recept Šunka lisovaná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Solenou šunku, slabě uzenou, pokud možno ještě teplou, zbavíme nejprve kolínka a všech kostí. Kost vyjmeme pozorně, abychom nerozřízli maso na povrchu (kost vytáhneme). Příliš tučné části, zvláště v okraji u ocásku, přiměřeně ořízneme, ale kůži necháme. Šunku pak vložíme do formy, kůží na dno. Dobře stlačíme, přiložíme víko, na obou stranách stejně přitáhneme a dáme do vařící se vody. Jakmile se voda začne znovu vařit, necháme var 5 minut. Po této době upravíme teplotu na 85°C. Šunky vaříme podle velikosti, počítáme na 1 kg hmotnosti 1 hodinu. Po uvaření přitáhneme víko a necháme nejméně 12 hodin chladnout. Druhý den formu nahřejeme v teplé vodě a šunku vyjmeme.

Recept je z kategorií: Konzervace



Nahlásit recept

  • 08.05.05 vloženo
  • 9747x zobrazeno

Ingredience

  • kus lehce zauzené šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunka lisovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šunka lisovaná

V návodu u šunkovaru je uvedeno, že var šunce škodí, snižuje její kvalitu a doporučují maso dusit maximálně při teplotě 85 °C (ode dna odskakují bublinky) po dobu 2 hodin.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist