Recept Šunka lisovaná

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Solenou šunku, slabě uzenou, pokud možno ještě teplou, zbavíme nejprve kolínka a všech kostí. Kost vyjmeme pozorně, abychom nerozřízli maso na povrchu (kost vytáhneme). Příliš tučné části, zvláště v okraji u ocásku, přiměřeně ořízneme, ale kůži necháme. Šunku pak vložíme do formy, kůží na dno. Dobře stlačíme, přiložíme víko, na obou stranách stejně přitáhneme a dáme do vařící se vody. Jakmile se voda začne znovu vařit, necháme var 5 minut. Po této době upravíme teplotu na 85°C. Šunky vaříme podle velikosti, počítáme na 1 kg hmotnosti 1 hodinu. Po uvaření přitáhneme víko a necháme nejméně 12 hodin chladnout. Druhý den formu nahřejeme v teplé vodě a šunku vyjmeme.

Recept je z kategorií: Konzervace



Nahlásit recept

  • 08.05.05 vloženo
  • 9540x zobrazeno

Ingredience

  • kus lehce zauzené šunky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunka lisovaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šunka lisovaná

V návodu u šunkovaru je uvedeno, že var šunce škodí, snižuje její kvalitu a doporučují maso dusit maximálně při teplotě 85 °C (ode dna odskakují bublinky) po dobu 2 hodin.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist