Recept Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rajčata omyjeme, slupku nařízneme křížky a rajčata ponoříme do vroucí vody. Vyjmeme, zalijeme studenou vodou a oloupeme.
Dužinu nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm. Z nich 2/3 rozmixujeme s vývarem a dáme do mísy nebo hrnce. Šalotku, okurku a paprikové lusky omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Česnek prolisujeme. Bylinky rovněž omyjeme, nakrájíme a vložíme do polévky. Nezapomeneme ochutit olejem a solí.



Nahlásit recept

  • 9316x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g zralých rajčat
  • 100 ml vegetariánského zeleninového vývaru
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka, bazalka
  • 2 lžíce chilli oleje
  • mořská sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist