Recept Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rajčata omyjeme, slupku nařízneme křížky a rajčata ponoříme do vroucí vody. Vyjmeme, zalijeme studenou vodou a oloupeme.
Dužinu nakrájíme na kostičky velké asi 1 cm. Z nich 2/3 rozmixujeme s vývarem a dáme do mísy nebo hrnce. Šalotku, okurku a paprikové lusky omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Česnek prolisujeme. Bylinky rovněž omyjeme, nakrájíme a vložíme do polévky. Nezapomeneme ochutit olejem a solí.


Reklama

Nahlásit recept

  • 10322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300 g zralých rajčat
  • 100 ml vegetariánského zeleninového vývaru
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka, bazalka
  • 2 lžíce chilli oleje
  • mořská sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená rajčatová zeleninová polévka - GAZPACHO

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist