Recept Středomořská zapečená zelenina Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Středomořská zapečená zelenina

Postup

Vymastit zapékací misku. Nakrájet lilek na plátky, posypat ho solí a nechat stát po 45-60min. Rozehřát olej na pánvi. Osmažit na něm cibuli a česnek po 3-4min., až změknou. Zamíchat dovnitř rajčata a polovinu bazalky., petrželku a ochucení. Přivéct do varu, snížit teplotu a vařit po 25-35min., až vše zhoustne. Sem tam zamíchat.

Propláchnout lilky a usušit je. Obalit je v mouce a cukety také. Předehřát troubu na 180°C.

Rozehřát olej na jiné pánvi a osmažit na něm lilky a cukety do zlatova.
Pomocí lžíce posklátat polovinu osmažené zeleniny do zapékací misky a zalít polovinou rajčat. Nahoru poskládat plátky mozzarella sýru a zbytek bazalky. Zopakovat vrstvy, povrch posypat pamesanem a péct po 30-35min..

Podávat horké, nebo při pokojové teplotě ozdobené lístky bazalky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 09.07.03 vloženo
  • 8632x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, posekaná
  • 2-3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 900g rajčat, oloupaných a nakrájených
  • hrst lístků bazalky, srolovaných a na nudle nakrájených
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 2 cukety nakrájené podélce
  • mouka
  • 5-6 lžic slunečnicového oleje
  • 350g mozzarella sýru, nebo podobného, na plátky nakrájeného
  • 25g nastrouhaného parmesanského sýru
  • sůl a pepř podle chuti
  • celé lístky bazalky na ozdobu

Doporučená příloha

  • ¨Focaccia¨ chleba (recept je na Labužníku), nebo jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Středomořská zapečená zelenina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
nudle
137 příspěvků 21.04.09 22:46
Re: Středomořská zapečená zelenina (VEG.)

podle meho gusta byl az druhy pokus. lilek jsem vynechala. cuketu jsem osmazila na olivovem oleji. prebytecny tuk jsem odsala kuchynskym krepem. mozzarellu jsem nahradila brie. pri prvnim pokusu zgumovatela takovym zpusobem, ze to nikdo nechtel. chutove je mozzarella (a to i ta buvoli) pro me moc fadni.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Středomořská zapečená zelenina (VEG.)

Dělala jsem ji jako přílohu k rybě na Velký pátek. Byla opravdu výborná. Ta piplačka s opékáním cutetek a lilků stála za to. Sklidila jsem pochvalu i od rodiny.

 
viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Středomořská zapečená zelenina (VEG.) - Babi

To byla ale dobrota!! :-) Mam akorat dotaz a treba mas trik nebo radu, ktera pomuze. Pri smazeni cukiny i lilky docela nasakli tuk. Pri zapekani ho pravda sice pustili a i pres slevani mi to prislo malicko mastnejsi, nez by muj zaludek zadal. Sice to zvadl, ale nevis jak na to, aby zelenina tolik nenasakla? Smazila jsem asi na stupni 7-8 z 9.
Dekuji za radu a jinak moc moc doporucuji vsem labuznikum:-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: airan,

myslele jsem si, že to je pro Tvůj druh jazýčku!

Zdraví,

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Středomořská zapečená zelenina (VEG.)

Babi, BERU TO:-)))

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Středomořská zapečená zelenina - marmeládko,

nejspíš, některé recepty si plně zaslouží spánku, u jiných to možná není tak pravda. Děje se to zvlášť u těch starších receptů. Hodně jídel jsem vyzkoušela a toto je jedno z nich. Je mi však někdy trapné vytahovat svoje staré recepty. Díky za ochotu recept vyzkoušet.

Příjemnou neděli Ti přeje,

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Středomořská zapečená zelenina.

Babi díky za připomenutí tohohle receptu. Některé recepty „spí“ uložené ve svých kategoriích a čekají na to, až je někdo vyzkouší, okomentuje anebo připomene. Jakmile vyzkouším, okomentuji!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist