Recept Středomořská rybí pánev

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím opereme, osušíme a nakrájíme na větší kusy ryby i krevety (ty ponecháme v celku), osolíme je a okořeníme citronovým pepřem ( má v nabídce KOTANYI). Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety nakrájíme na kostičky, rajčátka rozpůlíme a česnek utřeme. Zahřejeme na pánvi olej, ne něm opečeme ryby a krevety,které vyndáme a necháme na teplém místě. Na zbytku oleje osmažíme cibuli,česnek a cukety - asi 5 min. podusíme. Potom přidáme bílé víno, těstoviny a rajčata, mírně prohřejeme. Směs osolíme, opepříme citronovým pepřem, ochutíme tymiánem (může být i čerstvý), navrch dáme ryby a krevety a necháme asi 3-5 min. táhnout. Dle chuti můžete posypat bazalkou a petrželkou - čerstvou.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 14.09.05 vloženo
  • 3621x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g těstovin (špagety, široké dlouhé nudle, to co má každý rád)
  • 500 g ryb (candát, losos, treska, pstruh - vše filety bez kostiček)
  • 200 g kuchyňsky upravené krevety ( nejlépe ty velké, mají v Hypernově , prodávají na váhu a jsou z Indického oceánu)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rajčat - ty malé cherry
  • 2 malé cukety - zelená a žlutá
  • 1/4 l bílého vína
  • 1/2 čajové lžičky tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bazalka a petrželka na ozdobení

Doporučená příloha

  • nic, je to mňamósní samo o sobě

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Středomořská rybí pánev

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
manek  25.01.09 03:43
Re: Středomořská rybí pánev

To vypadá dobře, šup s tím tam! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist