Recept Srnčí zvěřina na černo

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso odblaníme a pokrájíme na kousky.

Do kastrolu dáme hrst cukru / lepší je hnědý /, tenké hranolky mrkve, celeru a petržele, máslo, slaninu a udusíme až je vše pěkně hnědé. Na to vložíme kousky masa a opečeme ze všech stran. Přidáme ocet, víno, vodu, pokrájenou cibuli a koření. Udusíme doměkka. Pro zkrácení varu můžeme použít tlakový hrnec.

Poté maso vyjmeme, zeleninu rozmixuje i se šťávou, přendáme do kastrolu, přilijeme 1 l vody a přivedeme do varu, zahustíme světlou jíškou a krátce povaříme až omáčka ztratí moučnou chuť a je krásně hustá. Vmícháme zavařeninu a citronovou šťávu dle chuti, omáčka by měla být příjemně
sladkokyselá. Dáme zpět maso a už jen krátce prohřejeme.

Převzato z Kuchařky naší vesnice, Dr. Marie Hrubá a Fr. Knobloch
/ oproti původnímu receptu jsem omáčku rozmixovala /

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 29.01.06 vloženo
  • 16095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg zvěřiny / plecko, krk, žebra /
  • 2 lžíce cukru
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 menší petržel
  • 60 g kostiček slaniny / nemusí být /
  • 50 g másla
  • 2 lžíce 8% octa
  • 1/8 l červeného dezertního vína
  • 1 lžíce vody + 1 l vody
  • 1 cibule
  • 6 zrnek pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • na špičku nože zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • špetka tymiánu, bobkový list
  • 50 g másla a 3 rovné lžíce hl. mouky na jíšku
  • 1 PL rybízové nebo bezinkové zavařeniny
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Jemný houskový knedlík, brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 21.02.15 13:02

Skvělé!

Diskuse k receptu Srnčí zvěřina na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
352 příspěvků 21.02.15 12:53

O5 bylo na řadě. Srnčí krk s bramborovou kaší. Nemělo to chybu. Ať nám plotna nevychladne! Mějte se báječně! :D

 
georgehradec
352 příspěvků 05.05.14 11:10

Tenhle srnec se může dělat i zjara. Zkusím srnčí kousky. :lol:

 
georgehradec
352 příspěvků 24.11.13 15:16

A je tu o5 podzim a srnčí se chladí. Jdu do toho s krkem. Těším se! :P

 
georgehradec
352 příspěvků 07.04.13 11:57

Měl jsem 250g žampiónů, tak jsem je tam bouchnul, okořenil divočinou a v kombinaci tlakového hrnce a trouby Beko udělal skvělou svíčkovou z masa z krku. K tomu knedlík a nemělo to chybu! :P

 
georgehradec
352 příspěvků 06.04.13 21:09

Zkusím, mám srnčí krk tak budu pod dojmem receptu improvizovat. :P Dám vědět, co z toho bude! :*

 
casino
4407 příspěvků 24.02.11 10:32

Mnóóó, kdyby autorka receptu napsala „upraveno“, tak ani neceknu :-)
To, že použila „dezertní“ víno, není až tolik proti původnímu receptu…, ale že zatratila citronovou kůru, je na pováženou :wink:
Já dávám CELÉHO pepře asi 1 KL; a mám-li v kuchyni, pak i strouhaný perník…
Jídlo se snažím vařit den předem :palec:

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 24.02.11 08:14

Do omáčky ještě přidávám rozinky, mandlové lupínky a sušené švestky.Zavařeninu dávám rybízovou. Máme to mooc rádi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist