Recept Srnčí zvěřina na černo

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso odblaníme a pokrájíme na kousky.

Do kastrolu dáme hrst cukru / lepší je hnědý /, tenké hranolky mrkve, celeru a petržele, máslo, slaninu a udusíme až je vše pěkně hnědé. Na to vložíme kousky masa a opečeme ze všech stran. Přidáme ocet, víno, vodu, pokrájenou cibuli a koření. Udusíme doměkka. Pro zkrácení varu můžeme použít tlakový hrnec.

Poté maso vyjmeme, zeleninu rozmixuje i se šťávou, přendáme do kastrolu, přilijeme 1 l vody a přivedeme do varu, zahustíme světlou jíškou a krátce povaříme až omáčka ztratí moučnou chuť a je krásně hustá. Vmícháme zavařeninu a citronovou šťávu dle chuti, omáčka by měla být příjemně
sladkokyselá. Dáme zpět maso a už jen krátce prohřejeme.

Převzato z Kuchařky naší vesnice, Dr. Marie Hrubá a Fr. Knobloch
/ oproti původnímu receptu jsem omáčku rozmixovala /

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 29.01.06 vloženo
  • 15728x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg zvěřiny / plecko, krk, žebra /
  • 2 lžíce cukru
  • 1 větší mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1 menší petržel
  • 60 g kostiček slaniny / nemusí být /
  • 50 g másla
  • 2 lžíce 8% octa
  • 1/8 l červeného dezertního vína
  • 1 lžíce vody + 1 l vody
  • 1 cibule
  • 6 zrnek pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • na špičku nože zázvoru
  • 2 hřebíčky
  • špetka tymiánu, bobkový list
  • 50 g másla a 3 rovné lžíce hl. mouky na jíšku
  • 1 PL rybízové nebo bezinkové zavařeniny
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Jemný houskový knedlík, brusinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

georgehradec 21.02.15 13:02

Skvělé!

Diskuse k receptu Srnčí zvěřina na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
georgehradec
344 příspěvků 21.02.15 12:53

O5 bylo na řadě. Srnčí krk s bramborovou kaší. Nemělo to chybu. Ať nám plotna nevychladne! Mějte se báječně! :D

 
georgehradec
344 příspěvků 05.05.14 11:10

Tenhle srnec se může dělat i zjara. Zkusím srnčí kousky. :lol:

 
georgehradec
344 příspěvků 24.11.13 15:16

A je tu o5 podzim a srnčí se chladí. Jdu do toho s krkem. Těším se! :P

 
georgehradec
344 příspěvků 07.04.13 11:57

Měl jsem 250g žampiónů, tak jsem je tam bouchnul, okořenil divočinou a v kombinaci tlakového hrnce a trouby Beko udělal skvělou svíčkovou z masa z krku. K tomu knedlík a nemělo to chybu! :P

 
georgehradec
344 příspěvků 06.04.13 21:09

Zkusím, mám srnčí krk tak budu pod dojmem receptu improvizovat. :P Dám vědět, co z toho bude! :*

 
casino
4386 příspěvků 24.02.11 10:32

Mnóóó, kdyby autorka receptu napsala „upraveno“, tak ani neceknu :-)
To, že použila „dezertní“ víno, není až tolik proti původnímu receptu…, ale že zatratila citronovou kůru, je na pováženou :wink:
Já dávám CELÉHO pepře asi 1 KL; a mám-li v kuchyni, pak i strouhaný perník…
Jídlo se snažím vařit den předem :palec:

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 24.02.11 08:14

Do omáčky ještě přidávám rozinky, mandlové lupínky a sušené švestky.Zavařeninu dávám rybízovou. Máme to mooc rádi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist