Recept Srnčí ragů

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na malé kousky. Na másle lehce osmažíme plátky zeleniny, přidáme kůru, koření a maso. Zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby na 1,5 až 2 hodiny. Měkké maso přendáme do jiné nádoby, zbylou šťávu zahustíme světlou jíškou, přidáme víno, cukr, pár kapek citron. šťávy a dobře provaříme. Pak omáčku procedíme na maso a necháme ještě krátce povařit.

Čerpáno z knihy Achille Gregora : Muž v zástěře

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 04.01.06 vloženo
  • 27777x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • srnčí plec
  • kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
  • máslo
  • citronová kůra
  • nové koření, celý pepř, bobkový list
  • ocet, citronová šťáva
  • vývar z kostí
  • jíška z tuku a hl. mouky
  • 1 dl červeného vína
  • kostka cukru

Doporučená příloha

  • Jemný houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnčí ragů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
343 příspěvků 14.03.14 09:34

Koukám a vidím, že jsem již realizoval tento receptík. Tak dnes si to zopakuju a přílohu dám těstoviny. :roll:

 
georgehradec
343 příspěvků 15.06.12 12:26
Srnčí ragú

:P Vyzkoušel a jako přílohu jsem dělal česnekové tousty. Bylo to dobré. Taky jsem vynechal červené víno neb spolustolovník byl čtyřletý vnuk. Použil jsem rybízový jamm. :roll:

 
georgehradec
343 příspěvků 14.06.12 21:51

Mám srnčí maso a proto dám tento recept. Uvidíme. :dance:

 
logan
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

pokud by to šlo potřeboval bych přesné davkování ,protože píšu závěrečnou práci dik

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

milko, vůbec není zač. O to, co vím, se ráda podělím a co nevím, tak aspoň vím, kde mám najít a když i to selže, je tu přece internet ;o))

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

Díky moc Vladko.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

soté (sauté) je prudké opečení masa (zeleniny) na malém množství tuku. Je to převzaté (jako většina gastro pojmů) z francouzštiny (faire sauter=rychle smažit) a Poštulkův lexikon překládá výraz sauté jako „rychle změnit“. Třeba se Ti ozve cherry či jiná labužnice (jiný labužník) z Francie a napíší Ti přesný význam slova. A karé je vlastně prachobyčejná kotleta z krkovice (teda přesně celá krkovice, což je část vepříka od hlavy k pečeni)…si teda myslím ;o))

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karé

Toto jsem našla ve slovníku cizích slov.
Karé - nejlepší maso ze střední části hřbetu prasete, pečínka.

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Soté, karé

Ahoj milí labužníci. Mohl by někdo z Vás zkušených obecně charakterizovat co je to soté a co karé.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist