Recept Srnčí ragů

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na malé kousky. Na másle lehce osmažíme plátky zeleniny, přidáme kůru, koření a maso. Zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby na 1,5 až 2 hodiny. Měkké maso přendáme do jiné nádoby, zbylou šťávu zahustíme světlou jíškou, přidáme víno, cukr, pár kapek citron. šťávy a dobře provaříme. Pak omáčku procedíme na maso a necháme ještě krátce povařit.

Čerpáno z knihy Achille Gregora : Muž v zástěře

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 04.01.06 vloženo
  • 28110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • srnčí plec
  • kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
  • máslo
  • citronová kůra
  • nové koření, celý pepř, bobkový list
  • ocet, citronová šťáva
  • vývar z kostí
  • jíška z tuku a hl. mouky
  • 1 dl červeného vína
  • kostka cukru

Doporučená příloha

  • Jemný houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnčí ragů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
344 příspěvků 14.03.14 09:34

Koukám a vidím, že jsem již realizoval tento receptík. Tak dnes si to zopakuju a přílohu dám těstoviny. :roll:

 
georgehradec
344 příspěvků 15.06.12 12:26
Srnčí ragú

:P Vyzkoušel a jako přílohu jsem dělal česnekové tousty. Bylo to dobré. Taky jsem vynechal červené víno neb spolustolovník byl čtyřletý vnuk. Použil jsem rybízový jamm. :roll:

 
georgehradec
344 příspěvků 14.06.12 21:51

Mám srnčí maso a proto dám tento recept. Uvidíme. :dance:

 
logan
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

pokud by to šlo potřeboval bych přesné davkování ,protože píšu závěrečnou práci dik

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

milko, vůbec není zač. O to, co vím, se ráda podělím a co nevím, tak aspoň vím, kde mám najít a když i to selže, je tu přece internet ;o))

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

Díky moc Vladko.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Srnčí ragů

soté (sauté) je prudké opečení masa (zeleniny) na malém množství tuku. Je to převzaté (jako většina gastro pojmů) z francouzštiny (faire sauter=rychle smažit) a Poštulkův lexikon překládá výraz sauté jako „rychle změnit“. Třeba se Ti ozve cherry či jiná labužnice (jiný labužník) z Francie a napíší Ti přesný význam slova. A karé je vlastně prachobyčejná kotleta z krkovice (teda přesně celá krkovice, což je část vepříka od hlavy k pečeni)…si teda myslím ;o))

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karé

Toto jsem našla ve slovníku cizích slov.
Karé - nejlepší maso ze střední části hřbetu prasete, pečínka.

 
Milka
236 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Soté, karé

Ahoj milí labužníci. Mohl by někdo z Vás zkušených obecně charakterizovat co je to soté a co karé.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist