Recept Špenátové rizoto s krevetami 3

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek posekáme. Krevety opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, vyjmeme a odložíme stranou.

2. Do vypečeného oleje vložíme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme opranou rýži a asi 5 minut opékáme. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme na malém ohni asi 15 minut.

3. Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenát. Pikantně ochutíme citronovou šťávou, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přikryté podusíme dalších 5 minut. Vmícháme zakysanou krémovou smetanu a okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 7232x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g mraženého špenátu
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 360 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 160 g rýže
  • 400 ml zeleninovým vývaru (z kostky)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátové rizoto s krevetami 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špenátové rizoto s krevetami

Pepíčku, to vypadá tak úžasně trhle, že to asi zkusím. Včechny ingredience samostatně mám ráda, tak uvidím, co to bude dělat, až se to spojí dohromady…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist