Recept Špenátové rizoto s krevetami 3

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek posekáme. Krevety opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, vyjmeme a odložíme stranou.

2. Do vypečeného oleje vložíme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme opranou rýži a asi 5 minut opékáme. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme na malém ohni asi 15 minut.

3. Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenát. Pikantně ochutíme citronovou šťávou, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Přikryté podusíme dalších 5 minut. Vmícháme zakysanou krémovou smetanu a okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 7184x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g mraženého špenátu
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 360 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 160 g rýže
  • 400 ml zeleninovým vývaru (z kostky)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátové rizoto s krevetami 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Špenátové rizoto s krevetami

Pepíčku, to vypadá tak úžasně trhle, že to asi zkusím. Včechny ingredience samostatně mám ráda, tak uvidím, co to bude dělat, až se to spojí dohromady…

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist