Recept Špenátové rizoto s krevetami 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátové rizoto s krevetami 2

Postup

1. Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek posekáme. Krevety opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, vyjmeme a odložíme stranou.

2. Do vypečeného oleje vložíme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme opranou rýži a asi 5 min. opéká­me. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme na malém ohni asi 15 min.

3. Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenát. Pikantně ochutíme citrono­vou šťávou, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Přikryté podusíme dalších 5 min. Vmícháme zakysanou krémovou smetanu a okamžitě podáváme.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové



Nahlásit recept

  • 31.01.02 vloženo
  • 5587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g mraženého špenátu
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 360 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 160 g rýže
  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř
  • 150 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špenátové rizoto s krevetami 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist