Recept Špenátová polévka s bazalkou 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátová polévka s bazalkou 2

Postup

1. Špenát necháme rozmrazit. Cíbuli a česnek oloupeme, jemně posekáme a zesklovatíme na 2 lžících olivového oleje.

2. Přidáme špenát, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut.

3. Bazalku omyjeme a osušíme, otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou na ozdobu, ostatní přidáme do polévky. Ze sýra okrájíme kůru, sýr rozmačkáme a necháme rozpustit v polévce. Vše rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.

4. Z toastového chleba odřízneme kůrku a střídku nakrájíme na kostičky. Ty potom dozlatova opečeme na 2 lžícich olivového oleje.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky



Nahlásit recept

  • 30.01.02 vloženo
  • 4520x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 600 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • bazalka
  • 200 g camembertu nebo hermelínu
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškátový květ
  • 2 krajíčky toastového chleba

Doporučená příloha

  • Polévku po­dáváme s osmaženým chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 08.03.15 20:32

Špenát, bazalka a sýr spolu kamarádí :-)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Špenátová polévka s bazalkou 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist