Recept Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Postup

Na velké pánvi rozehřejeme olej, vyškvaříme slaninu, přidáme hříbky a krátce podusíme. Přidáme špenát a 2 minuty jej v oleji obracíme. Necháme jej povadnout. Odstavíme na mírnější oheň.

Rozklepneme do misky vejce, dle chuti přisolíme, opepříme a vidličkou rozmícháme.

Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka opékáme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.

Když vejce ztuhnou, posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a ihned podáváme.

Frittata:
Frittata je italský druh olmelety. Na rozdíl od omelety francouzské se nejprve připravuje na pánvi, a když ztuhne, povrch se zpevní pod horkým grilem. Frittatu podáváme bez přeložení…

Recept je z kategorií: Omelety



Nahlásit recept

  • 07.04.09 vloženo
  • 3705x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 PL olivového oleje
  • 60 g silnějšíćh plátků uzené slaniny,bez kůže
  • nakrájených na kostičky
  • 250 g nakrájených hříbků
  • 125 g nahrubo nakrájených špenátových listů
  • 6 vajec
  • sůl, pepř
  • 2 PL strouhaného parmezánu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jaga13 23.02.12 10:51

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  23.02.12 16:37

No se mnou ses podelila nalezite ! :-)
Milosova varianta ale taky neni k zahozeni .

 
jaga13
399 příspěvků 23.02.12 10:51
zajímavé

tlustý od šunky, nastrouhaný žampion, podušeno na pánvi, rozmrazených 7špalíčků špenátu, lžíce medvědího pesta, 2 vejce, sůl, pepř, strouhnut parmazán…bylo to výborné, chci se podělit s labužníky a ejhle, tuto máme shodný recept :D a pak že náhody neexistují :mavam:

 
gmp
1547 příspěvků 08.04.09 21:27
Re: Špenátová omeleta,( FRITTATA),pro Miloška :)))-bez špenátu

Na pánvi pomalu rozpustíme nakrájenou slaninu, při prudkém opékání nám zčerná a zhořkne. Slaninu i s rozpuštěným sádýlkem rozdělíme do dvou hrnků nebo pánviček s pokličkou. Do prvního přidáme pokrájené hříbky a dusíme doměka. Do druhého přidáme pokrájenou kapustu, výrazně opepříme a totéž co v prvním případě, dusíme do měka. Na velké pánvi spojíme a již volně pokračujeme dle recepisu výše uvedeného. A bez špenátu!!! Miloš

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

dnes | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
TOPlist