Recept Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Postup

Na velké pánvi rozehřejeme olej, vyškvaříme slaninu, přidáme hříbky a krátce podusíme. Přidáme špenát a 2 minuty jej v oleji obracíme. Necháme jej povadnout. Odstavíme na mírnější oheň.

Rozklepneme do misky vejce, dle chuti přisolíme, opepříme a vidličkou rozmícháme.

Vejci zalijeme houby se špenátem a středně zprudka opékáme. Jak vejce tuhnou, omeletu nadzvihneme lopatkou a pánev nakloníme, aby syrová vejce vytekla dospodu.

Když vejce ztuhnou, posypeme omeletu strouhaným parmezánem a na 2 minuty umístíme 10 cm pod horký gril, až je povrch zlatavě hnědý a na dotek pevný. Omeletu rozkrojíme napůl a ihned podáváme.

Frittata:
Frittata je italský druh olmelety. Na rozdíl od omelety francouzské se nejprve připravuje na pánvi, a když ztuhne, povrch se zpevní pod horkým grilem. Frittatu podáváme bez přeložení…

Recept je z kategorií: Omelety



Nahlásit recept

  • 07.04.09 vloženo
  • 3971x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 PL olivového oleje
  • 60 g silnějšíćh plátků uzené slaniny,bez kůže
  • nakrájených na kostičky
  • 250 g nakrájených hříbků
  • 125 g nahrubo nakrájených špenátových listů
  • 6 vajec
  • sůl, pepř
  • 2 PL strouhaného parmezánu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jaga13 23.02.12 10:51

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Špenátová omeleta,( FRITTATA)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  23.02.12 16:37

No se mnou ses podelila nalezite ! :-)
Milosova varianta ale taky neni k zahozeni .

 
jaga13
399 příspěvků 23.02.12 10:51
zajímavé

tlustý od šunky, nastrouhaný žampion, podušeno na pánvi, rozmrazených 7špalíčků špenátu, lžíce medvědího pesta, 2 vejce, sůl, pepř, strouhnut parmazán…bylo to výborné, chci se podělit s labužníky a ejhle, tuto máme shodný recept :D a pak že náhody neexistují :mavam:

 
gmp
1559 příspěvků 08.04.09 21:27
Re: Špenátová omeleta,( FRITTATA),pro Miloška :)))-bez špenátu

Na pánvi pomalu rozpustíme nakrájenou slaninu, při prudkém opékání nám zčerná a zhořkne. Slaninu i s rozpuštěným sádýlkem rozdělíme do dvou hrnků nebo pánviček s pokličkou. Do prvního přidáme pokrájené hříbky a dusíme doměka. Do druhého přidáme pokrájenou kapustu, výrazně opepříme a totéž co v prvním případě, dusíme do měka. Na velké pánvi spojíme a již volně pokračujeme dle recepisu výše uvedeného. A bez špenátu!!! Miloš

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
TOPlist