Recept Škvařený špek s maniokovou moukou Bezlep

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Škvařený špek s maniokovou moukou

Úvod

Na tuhle megakalorickou bombu mě navedl Manana, když jsme se na srazu bavili o manioku, který mám velice ráda. A tak jsme si vyměnili recepty. Já jemu hranolky z manioku , on mně tenhle špek. Přílohy už jsou dílem mým, resp mé mlsné, wydří huby.

Postup

Špek si každý nakrájí na tvary, které se mu nepříčí v ústech :-)
Na rozpálenou pánev dá opražit do nazlátlé barvy a následně zasype větším množstvím maniokové mouky. V omastku, který špek pustí, to hezky zašumí a za stálého míchání cca 1 min opraží i tu mouku. Hlídá, aby se nespálila a osolí.
Vůně nutí honem ochutnat, ale to vřele nedoporučuji, spálený jazyk by kazil následný požitek.

Je to opravdu moc, moc dobré jen s chlebem, opražená manioková krupice příjemně křupe a špekem tvoří dokonalou kombinaci.
Výborné Manana !
Ovšem s kysaným zelím už je to zase o třídu výš.



Nahlásit recept

  • 03.02.11 vloženo
  • 2189x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • špek
  • manioková mouka
  • (vypadá jako hrubá krupice)
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb, vařené brambory se zelím

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 14.02.11 22:29

Tak jsem to zkusila znovu, česnekový bok jsem dlouho tavila, mouku opražila, malinko podlila, udělaly se takové chuchvalečky, opražila a s kysaným zelím to bylo docela fajn :-)

Diskuse k receptu Škvařený špek s maniokovou moukou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
danda  14.02.11 22:29

Tak jsem to zkusila znovu, česnekový bok jsem dlouho tavila, mouku opražila, malinko podlila, udělaly se takové chuchvalečky, opražila a s kysaným zelím to bylo docela fajn :-)

 
wydra  03.02.11 16:42

Casino, tve oko oslehane šerem casin spravne rozeznalo obycejny, cesky spek , ale jsem si jista, ze jakykoliv jiny snese takovou pripravu.

 
casino
4388 příspěvků 03.02.11 16:16

No, na fotečce to vypadá jako to, čemu se u nás říká „špek“, tedy vyuzené to, co má brávek pod kožuchem, bez kousku masa, na rozdíl od prorostlého specku tyrolského :-) Ale avšak, mé oko ošlehané větrem casinových větráků si už není jisto tím, co vidí… Nebo i tam, co nevesely truchlivy jsou ty vodní kraje, kde si v trávě pod leknínem wydra s vydrou hraje, jinou slaninu nedoporučují :?:

 
wydra  03.02.11 14:57

Mouka a mnoho dalšího lze koupit zde
:potlesk:
http://www.viva-la-vida.cz/…ts/zbozi.php?…

Příspěvek upraven 03.02.11 v 14:58

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist