Recept Škvařený špek s maniokovou moukou Bezlep

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Škvařený špek s maniokovou moukou

Úvod

Na tuhle megakalorickou bombu mě navedl Manana, když jsme se na srazu bavili o manioku, který mám velice ráda. A tak jsme si vyměnili recepty. Já jemu hranolky z manioku , on mně tenhle špek. Přílohy už jsou dílem mým, resp mé mlsné, wydří huby.

Postup

Špek si každý nakrájí na tvary, které se mu nepříčí v ústech :-)
Na rozpálenou pánev dá opražit do nazlátlé barvy a následně zasype větším množstvím maniokové mouky. V omastku, který špek pustí, to hezky zašumí a za stálého míchání cca 1 min opraží i tu mouku. Hlídá, aby se nespálila a osolí.
Vůně nutí honem ochutnat, ale to vřele nedoporučuji, spálený jazyk by kazil následný požitek.

Je to opravdu moc, moc dobré jen s chlebem, opražená manioková krupice příjemně křupe a špekem tvoří dokonalou kombinaci.
Výborné Manana !
Ovšem s kysaným zelím už je to zase o třídu výš.


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.11 vloženo
  • 2397x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Ingredience

  • špek
  • manioková mouka
  • (vypadá jako hrubá krupice)
  • sůl

Doporučená příloha

  • chléb, vařené brambory se zelím

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 14.02.11 22:29

Tak jsem to zkusila znovu, česnekový bok jsem dlouho tavila, mouku opražila, malinko podlila, udělaly se takové chuchvalečky, opražila a s kysaným zelím to bylo docela fajn :-)

Diskuse k receptu Škvařený špek s maniokovou moukou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  14.02.11 22:29

Tak jsem to zkusila znovu, česnekový bok jsem dlouho tavila, mouku opražila, malinko podlila, udělaly se takové chuchvalečky, opražila a s kysaným zelím to bylo docela fajn :-)

 
wydra  03.02.11 16:42

Casino, tve oko oslehane šerem casin spravne rozeznalo obycejny, cesky spek , ale jsem si jista, ze jakykoliv jiny snese takovou pripravu.

 
casino
4445 příspěvků 03.02.11 16:16

No, na fotečce to vypadá jako to, čemu se u nás říká „špek“, tedy vyuzené to, co má brávek pod kožuchem, bez kousku masa, na rozdíl od prorostlého specku tyrolského :-) Ale avšak, mé oko ošlehané větrem casinových větráků si už není jisto tím, co vidí… Nebo i tam, co nevesely truchlivy jsou ty vodní kraje, kde si v trávě pod leknínem wydra s vydrou hraje, jinou slaninu nedoporučují :?:

 
wydra  03.02.11 14:57

Mouka a mnoho dalšího lze koupit zde
:potlesk:
http://www.viva-la-vida.cz/…ts/zbozi.php?…

Příspěvek upraven 03.02.11 v 14:58

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist