Recept Specielní smažená rýže z Číny

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Specielní smažená rýže z Číny

Postup

Osušit krevety papírovým ubrouskem. Našlehat vejce se špetkou soli a několik kousků šalotky.

Rozehřát polovinu oleje na pánvi, přidat vepřové a osmažit ho do zlatova. Přidat krevetky a smažit je po 1min. a pak přidat sójovou omáčku a víno. Sejmout s ohně a udržovat teplé.

Rozehřát zbytek oleje ve Wok kotlíku a lehce osmažit vejce. Přidat rýži a míchat dřevěnýma čínskýma tyčkama tak, aby zrníčka rýže nebyla slepená dohromady.

Přidat zbytek soli a šalotek a zamíchat dovnitř krevetky, vepřové a hrášek. Pořádně promíchat a prohřát.

Podávat horké, nebo studené s napařovanou čínskou zeleninou.

P.S. Místo krevetek se mohou použít krabí tyčinky. Nemáte-li uvařenou rýži, pak nezapomenout, že váha uvařené rýže je asi 2 1/2 x těžší, než syrová. Proto použijte asi necelou polovinu váhy neuvařené rýže.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 28.06.03 vloženo
  • 8392x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50g vařených malých krevetek, zmražených, nebo z konzervy
  • 3 vejce
  • 1 lžička soli
  • 2 zelené šalotky, na jemno nakrájené
  • 4 lžíce rostlinného oleje (arašidového, slunečnicového a pod.)
  • 115g libového vepřového na malé kostičky nakrájeného
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce čínského rýžového vína, nebo suchého sherry
  • 450g uvařené rýže
  • 115g zeleného hrášku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Specielní smažená rýže z Číny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Vrba...

asi budu muset psát více těch receptů z Orientu, nějak jsem poslední dobou přestala. Jinak jsem ráda, že se Ti recept zalíbil, je to dost klasická verze čínské ryže, která je bleskově hotová (můj trik je ten, že vždycky mám po ruce zmraženou rýži, která se rychle rozmrazí a vůbec zmražením neutrpí). Bude zde také obrázek. Měj se pěkně,

 
vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Hmmmm

teda babi, to zní fantasticky. já jsem takový ten neustálý zkoušeč nových věcí, ale miluju orientální kuchyně, tak tohle hned vyzkouším......

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist