Recept Španělské ptáčky I

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělské ptáčky I

Postup

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme horčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka vařeného natvrdo. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce. Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vodou, přidáme bujonovou kostku a dusíme doměkka.Při dušení je v kastrolu obracíme a podléváme, aby se nepřipálily.

Měkké ptáčky vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, promícháme, zředíme, přilijeme víno a zakysanou smetanou a povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky nebo rýží.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 14.03.04 vloženo
  • 19896x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 větší hovězí plátky z kýty
  • sůl
  • pepř
  • 8 plátků slaniny
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 párky
  • 2 velké cibule
  • sterilované okurky
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • hladká mouka na obalení
  • tuk
  • 1 lžíce mouky na zahuštění
  • bujónová kostka
  • víno, nebo smetana.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské ptáčky I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Španělské ptáčky I

a opět tu máme klasiku…místo párků poslouží stejně dobře i jakákoliv uzenina..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist