Recept Špagety s pečenou červenou paprikou Veg

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špagety s pečenou červenou paprikou

Úvod

Dovolená nebo dobré jídlo nejsou žádné mrhání časem!
Příprava těstovin je sice kapku delší a může se protáhnout až na dva dny (kdo by v Toskánsku někam spěchal), ale při čekání, až se omáčka začne pomalu vařit, si v té lákavě aromatické vůni příjemně odpočinete. Pochopitelně že životní rovnováhu musí najít každý sám a věčné neurotiky tahle omáčka asi nezachrání. Můžete to ale zkusit.

Postup

Nejdříve jsou na řadě papriky. Šup s nimi do trouby, kde je pečte nebo grilujte, dokud slupka nezčerná a neudělají se na ní puchýřky. Nechte je vychladnout v papírovém sáčku.

Pak je oloupejte, odstraňte semínka a papriky nakrájejte na na menší kousky. Ty pak schovejte do ledničky. Musí totiž dva dny odpočívat.

Odpočinuté nakrájené papriky vložte na olej rozehřátý v pánvi a osolte je hrubou mořskou solí. Smažte na středně silném ohni 4 až 5 minut.
Pak stáhněte plamen, přilijte do pánve smetanu, zamíchejte a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni asi 30 minut.

Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. To je signál, abyste ji sundali z plotny a nechali 3 až 4 hodiny odpočívat.

Nakonec uvařte těstoviny, slijte je a důkladně promíchejte s omáčkou, kterou jste mezitím ohřáli. Posypte drceným pepřem. No a můžete servírovat.

Fred - vícepresident pro technologie u Oskara

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.08.07 vloženo
  • 39493x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hod + 2 dny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 červených paprik
  • hrubá mořská sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml 30% smetany
  • 500 g těstovin (nejlépe špaget, ale záleží na vás)
  • vícebarevný drcený pepř

Doporučená příloha

  • dobré plné aromatické chianti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.11.13 12:37

Dělala jsem již několikrát, ale s jinými těstovinami. Špagety moc nepoužívám, ale když už je kdosi donesl z obchodu, hned jsem věděla, kterak s nimi naložit :)
Samozřejmě jsem hned sáhla po tomto skvělém receptu!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.09.13 19:25

Postup som dodržala, papriky odpočívali .....
Výborné.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 30.11.07 00:00

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Špagety s pečenou červenou paprikou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Manana
1515 příspěvků 15.12.12 22:10

Dando, tak to bude vono, že si to ty papriky natáhnou zpátky, dotankujou se jak velbloudi. Matiox chaua za reakci, jak já bych v tý hospodě se Zděndou chlastal!!! Zatim musim pít Tabasco a lízat chipotle.
Feliz Navidad, Prospero Año Nuevo y Felicidad.

 
danda  15.12.12 20:04

Sakra, to nemá v tomto ročním období Cumbuch nic jiného na práci, než vytahovat tenhle kontroverzní recept?

Mananku, abych řekla čistou pravdu, tak nevím co se děje s paprikama dva dny v lednici :-), ale jedno vím zcela určitě, tu šťávu, kterou pustěj hned po grilování a rozkrájení, tak za ty dva dny z části odpaří a z části natáhnou do sebe :-)
Občas je promíchám a na konzistenci je znát, že houstne a je jí míň.
Na pánvi se musí dělat opravdu jen chvilinku, aby z nich nebyla kaše, ale zůstaly kousky.
Jinak pečené papriky zpracovávám hned a nechám odležet už smíchané s kořením, česnekem nebo bylinkama jen chvíli.
Zdenda tě taktéž zdraví od Simpsnů a vzkazuje, že když jsem ho jednou oblafla a nenechala je odležet, tak to bylo hodně znát.
Velkej je na pívě :cert: :)

 
Manana
1515 příspěvků 15.12.12 16:08

Dando,
o tom, proč se papriky pečou a loupou spolu vůbec nemusíme diskutovat, já už jsem dokonce Mexikánama tak zkaženej, že syrový papriky jím jen velice, velice výjimečně.
Ale zarazilo mě tvé dvoudenní uležení paprik v lednici. To nějak nechápu proč. Mexikáni je zpracovávaj oloupaný ještě vlažný, uleželé jsem je tam nikde neviděl a při povídání s tamními kuchaři a sdělování receptů od nich nebyla o takovém postupu ani zmínka, takže z toho usuzuji, že oni to v Mexiku, ani v Guatemale či v Hondurasu nepoužívají. Co jsem zjistil já je to, že když je nechám odložené jen půl dne, tak už mi začnou osychat a ztrácejí tu fantastickou olejovou šťávu, kterou při pečení pustí, proto je nikdy nenechávám ležet přes noc.
Takže teď babo raď a vysvětluj, jsem jedno velký ucho!
A zdravím ¡Utz a wach! tebe i všechny Zděndy.

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 28.09.12 14:46

@casino
Jj… špatně jsem to pochopila, takže chyba byla na mém přijímači :kytka:

Moc se mi tenhle recept líbí, jen co bude čas, určitě vyzkouším, papriky mám moc ráda.

 
simanova
19 příspěvků 26.09.12 23:35

Dando, děkuji za vysvětlení. Právě teď je ta správná doba na vyzkoušení, tak jsem zvědavá.

 
danda  26.09.12 21:13

Papriky, které upeču a oloupu a nakrájím mají zcela jinou konzistenci, než papriky odleželé dva dny v lednici.
Neochucují se, není potřeba, sami o sobě mají svoji specifickou vůni i chuť, která se rozvine krátkým orestováním na kvalitním oleji, dávám lžíci oleje a lžíci másla a šlehačka dokoná dílo v tom nejlepším slova smyslu.
Omáčka se nesmí převařit, aby papriky neztratily dužinu a důležité je několikahodinové odstátí.
Správně uvařené těstoviny doplňují toto luxusní, jednoduché, přitom na čas náročné jídlo.

Casino, o původu nehodlám polemizovat, protože pravdy se zřejmě nedobereme. Recept je opsaný z brožury nějakého telefonního operátora před několika lety a od té doby každý rok alespoň 2× v době kapií vařím.

 
di
2443 příspěvků 26.09.12 20:50

S pečenými paprikami „laboruju“ celkem často (většinou je z toho salát s olol, česnekem, hromadou sekané petrželky, solí, bílým pepřem a balzamikem). Tuhle omáčku si představit dokážu, bude určitě moc dobrá, ale ta dvoudenní „výdrž“ v ledničce bez ničeho mi taky moc jasná není, třeba nám to Danda vysvětlí.

 
casino
4448 příspěvků 26.09.12 20:24
Zuzka1973...

…vidím, že mluvíme každý o něčem jiném 8o
Opravdu si myslíte, že pečené papriky uložené JEN TAK, BEZ NIČEHO na 2 dny v lednici budou jiné, než právě upečené a jen v lednici vychlazené :?:
Já si to nemyslel a teď už vím, že paprikám jsou nějaké dva dny v lednici šumafuk :mrgreen: Nedovolil bych si, bez odzkoušení, vstoupit na tenký led této „paprikové“ diskuze 8) :kytka:

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 26.09.12 19:54

@casino
Já podobně zpracované papriky znám z časopisu Receptář č. 7/2011. (str. 9)
Akorát, že tam se nechávají vychladnout pod pokličkou a jsou pak pokrájené zality nálevem z octa, oleje, česneku, soli a pak teprve nechat proležet. Jsou vynikající, doporučili to posypat balkánským sýrem a k tomu pečivo. Výborná věc…
Proto se nedivím v receptu uvedenému postupu zpracování paprik… Vážně to je dobré: na sucho do tmava upéct v troubě a po vychladnutí oloupat a odsemenit…

Papriky takto upravené zkuste bez obav a hezký večer vám i autorce :kytka:

 
casino
4448 příspěvků 26.09.12 19:20
Fred – vícepresident pro technologie u Oskara

To co je na obrázku vypadá sice velice italsky, ale postup naznačuje původ spíše anglosaský, ne-li přímo amerikánský :)
Stejně jak níže pýýýše kolegyně simanova: „Ale pokud je dávám odpočívat, většinou v nějaké marinádě.“
Prošmejdil jsem kde co, ale pokud někde dávali pečené papriky odpočívat jen tak, pak na sítku, aby okapaly; pokud v misce, tak ochucené, aby se rozležely před dalším použitím.
Toho, v závěru receptu zmiňovaného „Freda“ mi přítel Google nabídl jako: Fred Hrenchuk, viceprezident pro technologie společnosti Oskar Mobil 8)
No a tomu nadnárodnímu mobilu možná i postup odpovídá
:mrgreen:

 
simanova
19 příspěvků 22.09.12 08:57

Miluju pečené červené papriky. Ale pokud je dávám odpočívat, většinou v nějaké marinádě. Tyhle opravdu jenom oloupu a dám na 2 dny do lednice?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist