Recept Smetanový cibulový řízek

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smetanový cibulový řízek

Postup

Rízky osolte, opeprete, obalte je v mouce a na asi 30 g másla je na pánvi opecte po obou stranách do hneda. Dejte je do pekáce vymazaného tukem.
Na zbytku másla orestujte cibuli do sklovata, pridejte k ní cesnek, a korení podle vlastní chuti a vse prelejte smetanou. Pekác zakryjte folií a dejte jej do chladnicky do druhého dne.
Druhý den posypte povrch v pekáci strouhaným sýrem a pekác dejte do studené trouby. Troubu zapnete na 200 st. C a jakmile dosáhne tuto teplotu, pecte asi 20 minut, troubu vypnete a pekác nechte v troube jeste 5 minut.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 18.05.08 vloženo
  • 2724x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+stÄ‚Ë

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 veprové rízky
  • sul
  • pepr
  • 3 PL mouky
  • 70 g másla
  • 500 g oloupané cibule, nakrájené na krouzky
  • cesnek podle chuti, nakrájený na kosticky
  • tymián
  • majoránka
  • 200 g smetany
  • 200 g strouhaného sýra
  • tuk na vymazání pekáce

Doporučená příloha

  • Bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanový cibulový řízek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smetanový cibulový řízek.

Tak tohle papáníčko se mi zdá velmi dobré! Na talíři bych ještě ozdobyla nakrájeným rajčetem, nebo pažitkou ap.pro barevnost pro oko i chuť.
Už jsem uložila a brzy přijde toto jídlo na řadu v té frontě co mám připravenou.
Jeníčku díky za fajn receptík a pěknou neděli!

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smetanový cibulový řízek.

Tohle se mi moc libi. Kdyz mas navstevu, tak se jim muzes venovat, misto toho, abyses patlal v kucvhyni.

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist