Recept Smažené uzené Matjesy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Matjesy osušíme v ubrousku a následně obalíme v tymiánovém těstíčku.

Smažíme na pánvi v rozpáleném tuku, po osmažení dáme na ubrousek pro odsátí.

Podáváme s česnekovou majonézou.

Autorem receptu je paní Eliška Pospíšilová z Prahy.

Recept je z kategorií: Mořské



Nahlásit recept

  • 06.01.07 vloženo
  • 3596x zobrazeno

Ingredience

  • Matjesy- 1-2 skleničky podle počtu strávníků.
  • Těstíčko na obalení:
  • hladká mouka
  • mléko
  • vejce
  • tymián
  • sůl podle potřeby
  • olej na smažení
  • česneková majonéza s jogurtem.

Doporučená příloha

  • bramborový salát od wydry nebo opečené tousty, zeleninové saláty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené uzené Matjesy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Smažené uzené Matjesy

Lydia…já ten bramborový salát nenašla, je to škoda, podívej se prosím i Ty a pokud by skutečně scházel …vlož prosím recept… díky

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Smažené uzené Matjesy

Lydia, děkuji za vyzkoušení…ten salát k tomu a vše dohromady…to je opravdová chuťovka. Musím se pochlubit, že má známá pracovala v Insbruku a poté ve Vídni a od svých kolegyň specielně pro mě dovezla recept…tento salát mám v oblibě. Ani nevím, zda je také na Labužníku…jdu se podívat. Hezký večer…

 
lydia
1217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené uzené Matjesy - bedlo

v sobotu jsem dělala. Sice ne uzené, ale v oleji naložené. Bylo to pikantní a opravdu dobré. Jako přílohu jsem udělala vídeňský bramborový salát.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Smažené uzené Matjesy - lydia...

Matjesy u nás na všechny způsoby, proto mě tento recept zaujal. Hezký večer…

 
lydia
1217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené uzené Matjesy

Bedlo, matjesy miluji, určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist