Recept Smažené prasečí nožičky ve strouhance "Pies de cerdo al pan"

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené prasečí nožičky ve strouhance

Postup

Nejlépe je požádat řezníka, aby nožičky rozseknul v půli. Pořádně je očistit.

Připravit vývar. Do hrnce dát 1.5l vody, kytičku bylinek, cibuli, víno a trochu soli. Pevně zabalit nožičky do kuchyňské gázy, aby si udržely tvar. Vložit nožičky do vody, přivéct do varu a vařit po 4 1/2 hodiny.

Vyjmout nožičky, rozbalit je a vyjmout jakoukoliv kost co je uvolněná. Položit na desku, přikrýt druhou deskou, zatížit a nechat je tak po 12hod.

Rozehřát máslo na prudkém ohni na pánvi, namočit do másla nožičky, opepřit je a stejnoměrně obalit ve strouhance.

Položit nožičky na grilovací mřížku v troubě a ogrilovat je pod grilem na obou stranách do hněda.

Ihned podávat ozdobené petrželkou.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 18.11.02 vloženo
  • 8395x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 přední prasečí nožičky, rozříznuté napůl
  • kytička bylinek (4 snítky zelené petrželky, snítka tymiánu, nebo trochu sušeného, bobkový list, vše svázaní kuchyňským motouzkem)
  • 1 cibule a 2 hřebíčky dovnitř zapíchnuté
  • 2.5dl suchého, bílého vína
  • sůl a pepř
  • 50g másla
  • 60g strouhanky
  • 4 snítky petrželky na ozdobu

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 29.11.10 23:59

Diskuse k receptu Smažené prasečí nožičky ve strouhance "Pies de cerdo al pan"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist