Recept Smažené krevety-Beignets de crevettes

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krevety zbavíme hlaviček a krunýře ponecháme jen jeho poslední článek s ocáskem, osušíme a poslolíme. necháme 1/2 hodiny odležet. Meztím připravíme těstíčko z mouky, škrobu, kypřícího prášku a vody tak aby vám vzniklo podobné palačinkovému. Zamíchejte a přidejte 3 polévkové llžice oleje. Míchejte aby se olej kompletně zapracoval. V hlubším kastrolu rozehřejte olej.Osušte krevety a jednu po druhé chytněte za ocásek, ponořte do těstíčka, vnořte opatrně do vroucího oleje. Jakmile mají zlatou barvu, výjměte na papírové útěrky, abyste ostranili přebytečný tuk. Po výjmutí podávejte s harissou rozředěnou olejem.

Poznámka: nechte smažit do udané zlaté barvy. Příliš dlouhé smažení by bylo na ztrátu kvality smažených krevet. Výborně se k podávání hodí i aioli! Svým vnoučatům připravuji se stejným těstíčkem kousky ryb, předvařené zeleniny i ovoce.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 04.03.10 vloženo
  • 4263x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 ks krevet (velikost 20-25)
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 3 polévkové lžice solamylu
  • 3 lžice oleje
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • sůl
  • olej na smažení
  • harissa.

Doporučená příloha

  • baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené krevety-Beignets de crevettes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Louis
129 příspěvků 09.03.10 01:22
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Spiser,

zaujalo mě Gronsko. Když jsem žil ve Francii bylo možné dostat krill, který dnes z naprosto z trhu zmizel. Dostane se u vás běžně?

 
Louis
129 příspěvků 09.03.10 01:18
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Esmeraldo,

díky! Teď jsem pochopil ty libry a názvosloví velikosti. Zdraví Louis

 
esmeralda
4805 příspěvků 08.03.10 06:53
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Louis, díky. Bohužel to mám do nejbližšího Makra to mám cca 20000km.

 
Louis
129 příspěvků 07.03.10 21:38
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Esmeralda,
nebudu polemizovat! Krevety jz 99,90 % jsou dodávaná na trh mražená hlavně z Viet-Namu, Thajska, Senegálu či Pákistánu. Vzácně čerstvé krevety pokud je mi známo měli pouze v jednom restaurantu, a to v Praze v La cambusa, které mimo jinou mořskou havěť jako vilejše, halurie, mořská ouška si také sami čerstvé a živé dováželi! Až budete někdy v Makru, podívejte se na obaly!

 
esmeralda
4805 příspěvků 07.03.10 08:36
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes - Drobku a Spiser

dík za vysvětlení. Tento systém se zde také používal.
Před cca čtyřiceti lety jsme ale přesedlali postupně na systém metrický.
Tady se krevety označují podle druhu a velikost se označuje spíše slovy: school, medium, king atd…

 
Drobek  05.03.10 21:25
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Tohle číslování přišlo z Ameriky, díky americkému systému je trochu nesrozumitelné - proč 25 znamená 40 do kila? Protože to je kolik jich je na jednu libru (pound) - 25. No a libra má 45 deka, takže prostým a jednoduchým :oops: přepočtem přijdeš k vysvětlení.

 
spiser
717 příspěvků 05.03.10 18:06
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes. Esmeralda.

Nevím jestli Ti tímto pomohu, mozná je to u vás v Klokánii jinak. U nás v DK je to takhle (jedná se o krevety ze studených vod - Grónsko, Island, Kanada):
Pokud jsou varené s krunýrem, potom velikost znamená kolik krevet jde do 1 kilogramu.( Jestlize se jedná o velikost 25, potom je jich 40 do kila atd). Varené a vyloupané - kolik krevet jde do jedné libry.
U krevet „Black tiger“ je to trochu jinak.
Zdravím!

 
esmeralda
4805 příspěvků 05.03.10 16:43
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Krevety můžu kdykoliv. V jakémkoliv podání.
Jen jsem se chtěla zeptat co znamená velikost 20 - 25.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist