Recept Smažené krevety-Beignets de crevettes

Tuniská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Krevety zbavíme hlaviček a krunýře ponecháme jen jeho poslední článek s ocáskem, osušíme a poslolíme. necháme 1/2 hodiny odležet. Meztím připravíme těstíčko z mouky, škrobu, kypřícího prášku a vody tak aby vám vzniklo podobné palačinkovému. Zamíchejte a přidejte 3 polévkové llžice oleje. Míchejte aby se olej kompletně zapracoval. V hlubším kastrolu rozehřejte olej.Osušte krevety a jednu po druhé chytněte za ocásek, ponořte do těstíčka, vnořte opatrně do vroucího oleje. Jakmile mají zlatou barvu, výjměte na papírové útěrky, abyste ostranili přebytečný tuk. Po výjmutí podávejte s harissou rozředěnou olejem.

Poznámka: nechte smažit do udané zlaté barvy. Příliš dlouhé smažení by bylo na ztrátu kvality smažených krevet. Výborně se k podávání hodí i aioli! Svým vnoučatům připravuji se stejným těstíčkem kousky ryb, předvařené zeleniny i ovoce.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci



Nahlásit recept

  • 04.03.10 vloženo
  • 4131x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 20 ks krevet (velikost 20-25)
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 3 polévkové lžice solamylu
  • 3 lžice oleje
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • sůl
  • olej na smažení
  • harissa.

Doporučená příloha

  • baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené krevety-Beignets de crevettes

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Louis
129 příspěvků 09.03.10 01:22
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Spiser,

zaujalo mě Gronsko. Když jsem žil ve Francii bylo možné dostat krill, který dnes z naprosto z trhu zmizel. Dostane se u vás běžně?

 
Louis
129 příspěvků 09.03.10 01:18
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Esmeraldo,

díky! Teď jsem pochopil ty libry a názvosloví velikosti. Zdraví Louis

 
esmeralda
4799 příspěvků 08.03.10 06:53
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Louis, díky. Bohužel to mám do nejbližšího Makra to mám cca 20000km.

 
Louis
129 příspěvků 07.03.10 21:38
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Esmeralda,
nebudu polemizovat! Krevety jz 99,90 % jsou dodávaná na trh mražená hlavně z Viet-Namu, Thajska, Senegálu či Pákistánu. Vzácně čerstvé krevety pokud je mi známo měli pouze v jednom restaurantu, a to v Praze v La cambusa, které mimo jinou mořskou havěť jako vilejše, halurie, mořská ouška si také sami čerstvé a živé dováželi! Až budete někdy v Makru, podívejte se na obaly!

 
esmeralda
4799 příspěvků 07.03.10 08:36
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes - Drobku a Spiser

dík za vysvětlení. Tento systém se zde také používal.
Před cca čtyřiceti lety jsme ale přesedlali postupně na systém metrický.
Tady se krevety označují podle druhu a velikost se označuje spíše slovy: school, medium, king atd…

 
Drobek  05.03.10 21:25
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Tohle číslování přišlo z Ameriky, díky americkému systému je trochu nesrozumitelné - proč 25 znamená 40 do kila? Protože to je kolik jich je na jednu libru (pound) - 25. No a libra má 45 deka, takže prostým a jednoduchým :oops: přepočtem přijdeš k vysvětlení.

 
spiser
717 příspěvků 05.03.10 18:06
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes. Esmeralda.

Nevím jestli Ti tímto pomohu, mozná je to u vás v Klokánii jinak. U nás v DK je to takhle (jedná se o krevety ze studených vod - Grónsko, Island, Kanada):
Pokud jsou varené s krunýrem, potom velikost znamená kolik krevet jde do 1 kilogramu.( Jestlize se jedná o velikost 25, potom je jich 40 do kila atd). Varené a vyloupané - kolik krevet jde do jedné libry.
U krevet „Black tiger“ je to trochu jinak.
Zdravím!

 
esmeralda
4799 příspěvků 05.03.10 16:43
Re: Smažené krevety-Beignets de crevettes

Krevety můžu kdykoliv. V jakémkoliv podání.
Jen jsem se chtěla zeptat co znamená velikost 20 - 25.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist