Recept Smažené brambory

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené brambory

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v trojobalu. To znamená nejdřív je obalíme v mouce, pak vajíčku a pak strouhance. Pozor, nesolit před tepelnou úpravou, brambory by nám pustili vodu a to nechceme. Obalená bramborová kolečka smažíme po obou stranách do zlata. Kolečka necháme okapat od oleje a servírujeme na talíř. Posolíme a dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 15187x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mouky
  • 1,5 hrnku strouhanky
  • olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 23.09.12 19:22

Honila mě mlsná, tak jsem si je také usmažila, je to pochoutka, strouhanku mě Vorwerk udělá z čerstvého pečiva a ta při smažení nenasává tolik tuku . (Toto je z jedné moji brambory.)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
joice
5 příspěvků 12.02.14 18:58

Takto vyprážanú zvyknem robiť cuketu alebo baklažán, tiež je to výborné a zemiaky si najradšej pripravujem v rúre bez oleja a úplne najviac zbožňujem country potatoes s nejakou štipľavou salsou

 
gaburiatko
739 příspěvků 26.09.12 09:15
Ačraj

Skus tie zemiaky aj okorenit ciernym korenim. To da uplne iny rozmer tomu jedlu :)

 
Ačraj
697 příspěvků 24.09.12 17:10

Já jsem osolila vajíčko, mě to tak stačilo, ani černé koření jsem nedávala. ;)

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.09.12 13:44
Vyprazane zemiaky

Ked som bola mala, robievali sme doma nieco podobne (pri kazdom vyplrazanireznov). Som prekvapena, ze v tomto recepte sa zemiaky nesolia, to si ani neviem predstavit, ako to musi chutit. My sme ich robievali tak, ze sme nakrajali poriadne osolili a okorenili mletym ciernym korenim z oboch stran a potom obalili v trojobale a vyprazili. Viem, ze to solenie a korenenie sme robili tesne pred obalovanim, cize nenasalali sme hned vsetko dopredu, len take mnozstvo zemiakov, co sa hned islo obalit. Prave kvoli tomu pustaniu vody.
Vyskusajte to aj v tomto prevedeni, pretoze vela cierneho korenia tam robi neuveritelnu chut :)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist