Recept Smažené brambory

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené brambory

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v trojobalu. To znamená nejdřív je obalíme v mouce, pak vajíčku a pak strouhance. Pozor, nesolit před tepelnou úpravou, brambory by nám pustili vodu a to nechceme. Obalená bramborová kolečka smažíme po obou stranách do zlata. Kolečka necháme okapat od oleje a servírujeme na talíř. Posolíme a dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 15336x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mouky
  • 1,5 hrnku strouhanky
  • olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 23.09.12 19:22

Honila mě mlsná, tak jsem si je také usmažila, je to pochoutka, strouhanku mě Vorwerk udělá z čerstvého pečiva a ta při smažení nenasává tolik tuku . (Toto je z jedné moji brambory.)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
joice
5 příspěvků 12.02.14 18:58

Takto vyprážanú zvyknem robiť cuketu alebo baklažán, tiež je to výborné a zemiaky si najradšej pripravujem v rúre bez oleja a úplne najviac zbožňujem country potatoes s nejakou štipľavou salsou

 
gaburiatko
739 příspěvků 26.09.12 09:15
Ačraj

Skus tie zemiaky aj okorenit ciernym korenim. To da uplne iny rozmer tomu jedlu :)

 
Ačraj
697 příspěvků 24.09.12 17:10

Já jsem osolila vajíčko, mě to tak stačilo, ani černé koření jsem nedávala. ;)

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.09.12 13:44
Vyprazane zemiaky

Ked som bola mala, robievali sme doma nieco podobne (pri kazdom vyplrazanireznov). Som prekvapena, ze v tomto recepte sa zemiaky nesolia, to si ani neviem predstavit, ako to musi chutit. My sme ich robievali tak, ze sme nakrajali poriadne osolili a okorenili mletym ciernym korenim z oboch stran a potom obalili v trojobale a vyprazili. Viem, ze to solenie a korenenie sme robili tesne pred obalovanim, cize nenasalali sme hned vsetko dopredu, len take mnozstvo zemiakov, co sa hned islo obalit. Prave kvoli tomu pustaniu vody.
Vyskusajte to aj v tomto prevedeni, pretoze vela cierneho korenia tam robi neuveritelnu chut :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist