Recept Smažené brambory

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené brambory

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v trojobalu. To znamená nejdřív je obalíme v mouce, pak vajíčku a pak strouhance. Pozor, nesolit před tepelnou úpravou, brambory by nám pustili vodu a to nechceme. Obalená bramborová kolečka smažíme po obou stranách do zlata. Kolečka necháme okapat od oleje a servírujeme na talíř. Posolíme a dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 15432x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mouky
  • 1,5 hrnku strouhanky
  • olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 23.09.12 19:22

Honila mě mlsná, tak jsem si je také usmažila, je to pochoutka, strouhanku mě Vorwerk udělá z čerstvého pečiva a ta při smažení nenasává tolik tuku . (Toto je z jedné moji brambory.)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
joice
5 příspěvků 12.02.14 18:58

Takto vyprážanú zvyknem robiť cuketu alebo baklažán, tiež je to výborné a zemiaky si najradšej pripravujem v rúre bez oleja a úplne najviac zbožňujem country potatoes s nejakou štipľavou salsou

 
gaburiatko
739 příspěvků 26.09.12 09:15
Ačraj

Skus tie zemiaky aj okorenit ciernym korenim. To da uplne iny rozmer tomu jedlu :)

 
Ačraj
697 příspěvků 24.09.12 17:10

Já jsem osolila vajíčko, mě to tak stačilo, ani černé koření jsem nedávala. ;)

 
gaburiatko
739 příspěvků 24.09.12 13:44
Vyprazane zemiaky

Ked som bola mala, robievali sme doma nieco podobne (pri kazdom vyplrazanireznov). Som prekvapena, ze v tomto recepte sa zemiaky nesolia, to si ani neviem predstavit, ako to musi chutit. My sme ich robievali tak, ze sme nakrajali poriadne osolili a okorenili mletym ciernym korenim z oboch stran a potom obalili v trojobale a vyprazili. Viem, ze to solenie a korenenie sme robili tesne pred obalovanim, cize nenasalali sme hned vsetko dopredu, len take mnozstvo zemiakov, co sa hned islo obalit. Prave kvoli tomu pustaniu vody.
Vyskusajte to aj v tomto prevedeni, pretoze vela cierneho korenia tam robi neuveritelnu chut :)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist