Recept Smažená vepřová krkovička

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Klasicky smazeny rizek z krkovice idealni pro ty, kteri touzi po male zmene. Tomu komu citron voni, ale rizek si jim nepokape.

Postup

Krkovicku nakrajet na rizky – kdo jak rad velke ci jak panev nebo friteza pojmou – naklepat take dle zvyku a chuti. Ochutit soli, peprem, potrit velmi lehce prolisovanym cesnekem, posypat listecky citronoveho tymianu (neni spatne si listky dopredu stahnout ze stonku a nechal lehce proschnout a pote rozemnout prsty na maso, zvyrazni se jeho vune) a pritlacit na maso.

Pokud s hladem vydrzite, doporucuji zakapnout olejem a nechat prikryte v chladu ulezet treba do druheho dne. Potom standartne obalit v trojobalu a smazit – opet, kdo jak ma rad, bud v oleji nebo jak bylo kdysi zvykem na sadle.

Recept je z kategorií: Krkovička



Nahlásit recept

  • 26.11.09 vloženo
  • 16937x zobrazeno

Ingredience

  • veprove maso - nejlepe krkovice
  • sul
  • pepr
  • cesnek
  • citronovy tymian
  • vejce
  • hl.mouka
  • strouhanka
  • olej/sadlo

Doporučená příloha

  • varene bramory s posekanou pazitkou/petrzel­kou, stouchane brambory s cibulkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená vepřová krkovička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  10.01.12 23:15

Prispevek stehuji k jinemu receptu !

Příspěvek upraven 10.01.12 v 23:18

 
stepan.usti
3 příspěvky 30.11.09 23:36
Re: Smažená vepřová krkovička

Děkuji Gabi za zevrubné poučení. Totéž i pro bedlu. Jen pro pobavení ?? Okolnost, že jsem synem zahradníka mi evidentně není nic platná.

 
bedla  27.11.09 16:00
Re: Smažená vepřová krkovička ...

Stepane to se stává. Zadej si v Diskuzním fóru citrónový tymián a ejhle … dá se pěstovat i na balkónu.
K receptu … takovýto řízek míval rád můj taťka, ovšem bez toho tymiánu, ale každý jsme z jiného těsta, já krkovičku raději upeču.

 
gabi
551 příspěvků 27.11.09 15:58
Re: Smažená vepřová krkovička

Citronovy tymian je krasna plaziva zahradna bylinka Thymus citriodorus, na Slovensku znama ako materina duška citronova…vy:,–(za sa hlavne do skalky alebo na miesta, kde nevadi jej dalsie rozrastanie sa…je lieciva a ozdobna svojimi panasovanymi listami, ale moze mat listy aj cisto zelene…je vyborna do letnych osviezujucich napojov spolu a matou a medovkou, v zime do cajov pri nachladnuti…moze sa pestovat aj v truhliku…na Slovensku sa da kupit v Baumaxe…v kuchyni sa pouziva do zmesi korenin na ochutenie hlavne grilovaneho a duseneho masa, strukovin, zemiakov, zeleniny, roznych salatov…klasicka materina duska sa na Horehroni pouziva do držkovej polievky s tľapkami

 
stepan.usti
3 příspěvky 27.11.09 15:04
Re: Smažená vepřová krkovička

Toto je typický případ receptu, který nemohu vyzkoušet z tzv. „technických důvodů“. Když pominu, že pojem citronový tymian jsem v životě neslyšel, tak už vůbec nevím, kde bych ho sehnal. Jinak ale nepochybuji o tom, že výsledek musí stát za to.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist