Recept Smažená vepřová krkovička

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Klasicky smazeny rizek z krkovice idealni pro ty, kteri touzi po male zmene. Tomu komu citron voni, ale rizek si jim nepokape.

Postup

Krkovicku nakrajet na rizky – kdo jak rad velke ci jak panev nebo friteza pojmou – naklepat take dle zvyku a chuti. Ochutit soli, peprem, potrit velmi lehce prolisovanym cesnekem, posypat listecky citronoveho tymianu (neni spatne si listky dopredu stahnout ze stonku a nechal lehce proschnout a pote rozemnout prsty na maso, zvyrazni se jeho vune) a pritlacit na maso.

Pokud s hladem vydrzite, doporucuji zakapnout olejem a nechat prikryte v chladu ulezet treba do druheho dne. Potom standartne obalit v trojobalu a smazit – opet, kdo jak ma rad, bud v oleji nebo jak bylo kdysi zvykem na sadle.

Recept je z kategorií: Krkovička



Nahlásit recept

  • 26.11.09 vloženo
  • 13410x zobrazeno

Ingredience

  • veprove maso - nejlepe krkovice
  • sul
  • pepr
  • cesnek
  • citronovy tymian
  • vejce
  • hl.mouka
  • strouhanka
  • olej/sadlo

Doporučená příloha

  • varene bramory s posekanou pazitkou/petrzel­kou, stouchane brambory s cibulkou

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená vepřová krkovička

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  10.01.12 23:15

Prispevek stehuji k jinemu receptu !

Příspěvek upraven 10.01.12 v 23:18

 
stepan.usti
3 příspěvky 30.11.09 23:36
Re: Smažená vepřová krkovička

Děkuji Gabi za zevrubné poučení. Totéž i pro bedlu. Jen pro pobavení ?? Okolnost, že jsem synem zahradníka mi evidentně není nic platná.

 
bedla  27.11.09 16:00
Re: Smažená vepřová krkovička ...

Stepane to se stává. Zadej si v Diskuzním fóru citrónový tymián a ejhle … dá se pěstovat i na balkónu.
K receptu … takovýto řízek míval rád můj taťka, ovšem bez toho tymiánu, ale každý jsme z jiného těsta, já krkovičku raději upeču.

 
gabi
550 příspěvků 27.11.09 15:58
Re: Smažená vepřová krkovička

Citronovy tymian je krasna plaziva zahradna bylinka Thymus citriodorus, na Slovensku znama ako materina duška citronova…vy:,–(za sa hlavne do skalky alebo na miesta, kde nevadi jej dalsie rozrastanie sa…je lieciva a ozdobna svojimi panasovanymi listami, ale moze mat listy aj cisto zelene…je vyborna do letnych osviezujucich napojov spolu a matou a medovkou, v zime do cajov pri nachladnuti…moze sa pestovat aj v truhliku…na Slovensku sa da kupit v Baumaxe…v kuchyni sa pouziva do zmesi korenin na ochutenie hlavne grilovaneho a duseneho masa, strukovin, zemiakov, zeleniny, roznych salatov…klasicka materina duska sa na Horehroni pouziva do držkovej polievky s tľapkami

 
stepan.usti
3 příspěvky 27.11.09 15:04
Re: Smažená vepřová krkovička

Toto je typický případ receptu, který nemohu vyzkoušet z tzv. „technických důvodů“. Když pominu, že pojem citronový tymian jsem v životě neslyšel, tak už vůbec nevím, kde bych ho sehnal. Jinak ale nepochybuji o tom, že výsledek musí stát za to.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát -...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
TOPlist