Recept Smaž. hermelín s překvapením

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka (nejlépe stejně vysoká), uprostřed v obou půlkách vydlabeme díru ve velikosti kolečka tvarůžku - neporušit plíseň (neprorazit). Já osobně to dělám tak, že tvarůžek na rozkrojenou plochu přiložím a nožem si po obvodu naznačím rýhu, pak opatrně dlabu malým dlabátkem).
Do vydlabané díry vložíme tvarůžek, dírku uprostřed vyplníme (směs vydlabaného hermelínu s kečupem, chili omáčka nebo cokoliv jiného dle fantazie - duš. žampiony, hermelín s česnekem atp.).
Přiklopíme druhou půlku, přitlačíme okraje, obalíme v „trojobalu“ (vejce a strouhanku doporučuju 2×) a pomalu smažíme na pánvičce v oleji.

Mohu z vlastní zkušenosti říct, že tato úprava Vám nezasmradí celý byt na 14 dní a déle. Vůně rozpuštěného tvarůžku ucítíte teprve až se do sýra pustíte.

Recept je z kategorií: Tvarůžky (syrečky)



Nahlásit recept

  • 25.03.04 vloženo
  • 3945x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 kulatý hermelín
  • 1 kulatý tvarůžek s dírkou uprostřed
  • kečup (n. nějaká červená omáčka, může být i dosti pikantní)
  • hl. mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej

Doporučená příloha

  • brambory, hranolky, zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smaž. hermelín s překvapením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smaž. hermelín s překvapením-bona

sice nemám opravdu ani tušení, co se dělo 11. 4. na Labužníkovi, ale moc děkuju za pochvalu. Brusinky a i borůvkový džem si na Hermelínek dávám poměrně často…

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smaž. hermelín s překvapením

Tak jsem dnes v rámci událostí na Labužníku zapomněla pochválit tento recept, který byl předlohou naší báječné večeře…
Nesehnala jsem syrečky s dírou, takže k naplňování středu nedošlo, ale vykompenzovala jsem to lžičkou brusinek na talíři s obalovaným sýrem a vařeným, máslem maštěným bramborem.
Až seženu syrečky s otvorem, dám brusinky přímo do středu… Namísto původního kečupu, ten mi nepřipadá příliš chuťově zajímavý, lepší by byla feferonka nebo oliva…
Pro moji kuchyň a s přispěním brusinek - dokonalý recept a úžasný, kreativní a tvárný nápad!!

 
suzanka
158 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smaž. hermelín s překvapením

Vynikající i bez kečupu uprostřed ( příště ale přidám klobásku), smažila jsem v dost velké vrstvě oleje a pořádně rozpáleném, bylo to za pár minut hotové ( teda smažení) a moc velká mňamka !!!! Doporučuji !

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smaž. hermelín s překvapením

Elenko a Eji, to mně to děláte chutě ;o) Tvarůžky miluji (kečup zaručeně nemusím), a cokoliv jiného pikantního vložit do středu syrečku musí být absolutní specialitka! Mám jednu ďábelskou omáčku, která by se nejspíš hodila, a ta klobáska je také dobrý nápad, nebo co takhle nadívaná oliva? Příští týden vyzkouším!
Obě Vás moc pozdravuji z Kanady.

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smaž. hermelín s překvapením

To je úplně jedno, že to není Tvůj recept, ale je skvělý. Já bych do prázdného kolečka dala kolečko nějaké pikantní klobásky. Občas dělám smažené kulaté syrečky, které vložím mezi dva plátky nějakého pikantního trvanlivého salámu a klasicky obalím / potvrzuji, že rozhodně vejce a strouhanka 2×/ a je to moc dobré. Chce to jen cit při obracení, aby se trojobal neprotrhl, zatím se mi to ještě nestalo - ale musí to být děs, to se asi větrá dlouho.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Dodatek

Jen jsem chtěla říct, že toto není můj původní recept, přebrala jsem ho z časopisu „Smradlavé recepty“.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist