Recept Slepované cukroví 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Solamyl promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme změklý pokrájený tuk, mléko a vypracujeme těsto. V chladničce je necháme chvíli ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme různé tvary. Přeneseme je na tukem potřený plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme 7-10 minut. Vychladlé cukroví slepíme náplní nebo marmeládou a polijeme polevou.

Příprava náplně:
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vmícháme jej do zbývajícího mléka, které jsme uvedli do varu. Za stálého míchání uvaříme pudink a za občasného zamíchání jej necháme vychladnout. Pudink ušleháme (nejlépe ve šlehači) s cukrem a po částech do něj zašleháme změklý pokrájený tuk.

Příprava polevy:
Cukr utřeme s citronovou nebo pomerančovou šťávou dohladka.

Čerpáno z Hrníčkové kuchařky - Pečeme na Vánoce bez vážení (1998).

Recept je z kategorií: Bezlepkové



Nahlásit recept

  • 04.03.06 vloženo
  • 4251x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku solamylu
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 kostky rostlinného tuku
  • 2 PL mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • solamyl na posypání válu
  • tuk na potření plechu;
  • *Náplň:*
  • 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 kostky rostlinného tuku;
  • *Poleva:*
  • 1 hrnek moučkového cukru, šťáva z 1 citronu nebo pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepované cukroví 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tatranské kuře Tatranské kuře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist