Recept Slepované cukroví 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Solamyl promícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme změklý pokrájený tuk, mléko a vypracujeme těsto. V chladničce je necháme chvíli ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme různé tvary. Přeneseme je na tukem potřený plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme 7-10 minut. Vychladlé cukroví slepíme náplní nebo marmeládou a polijeme polevou.

Příprava náplně:
V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek a vmícháme jej do zbývajícího mléka, které jsme uvedli do varu. Za stálého míchání uvaříme pudink a za občasného zamíchání jej necháme vychladnout. Pudink ušleháme (nejlépe ve šlehači) s cukrem a po částech do něj zašleháme změklý pokrájený tuk.

Příprava polevy:
Cukr utřeme s citronovou nebo pomerančovou šťávou dohladka.

Čerpáno z Hrníčkové kuchařky - Pečeme na Vánoce bez vážení (1998).

Recept je z kategorií: Bezlepkové



Nahlásit recept

  • 04.03.06 vloženo
  • 4271x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku solamylu
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 kostky rostlinného tuku
  • 2 PL mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • solamyl na posypání válu
  • tuk na potření plechu;
  • *Náplň:*
  • 1 balíček pudinku s vanilkovou příchutí
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 kostky rostlinného tuku;
  • *Poleva:*
  • 1 hrnek moučkového cukru, šťáva z 1 citronu nebo pomeranče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepované cukroví 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist