Recept Slepičí polévka se sýrovými nočky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slepičí polévka se sýrovými nočky

Postup

1. Máslo utřeme se žloutkem a sýrem. Vmícháme mouku s droždím, poté goudu a rajský pro­tlak. Těsto necháme 30 min. odpočinout.

2. Uvedeme do varu 1 l osolené vody. Z těsta vytvarujeme nočky, vložíme je do vroucí vody a vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 5 min. Poté je vyjmeme, necháme okapat a opečeme na rozpáleném tuku. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.

3. Uvedeme do varu slepičí vývar. Pórek očis­tíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve vývaru je 2 - 3 min. povaříme. Sýrové nočky roz­dělíme do 4 talířů a přelijeme slepičí polévkou.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.12.01 vloženo
  • 5048x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 50 g čerstvého smetanového sýra
  • 75 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 75 g strouhané goudy
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • tuk na smažení
  • 1 l slepičího vývaru (z kostky)
  • 1 pórek (asi 150 g)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepičí polévka se sýrovými nočky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rozteky s tofu


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tatranské kuře Tatranské kuře
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist