Recept Slepičí polévka se sýrovými nočky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slepičí polévka se sýrovými nočky

Postup

1. Máslo utřeme se žloutkem a sýrem. Vmícháme mouku s droždím, poté goudu a rajský pro­tlak. Těsto necháme 30 min. odpočinout.

2. Uvedeme do varu 1 l osolené vody. Z těsta vytvarujeme nočky, vložíme je do vroucí vody a vaříme na mírném ohni pod bodem varu asi 5 min. Poté je vyjmeme, necháme okapat a opečeme na rozpáleném tuku. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.

3. Uvedeme do varu slepičí vývar. Pórek očis­tíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve vývaru je 2 - 3 min. povaříme. Sýrové nočky roz­dělíme do 4 talířů a přelijeme slepičí polévkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 10.12.01 vloženo
  • 4775x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 50 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • 50 g čerstvého smetanového sýra
  • 75 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 75 g strouhané goudy
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • tuk na smažení
  • 1 l slepičího vývaru (z kostky)
  • 1 pórek (asi 150 g)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepičí polévka se sýrovými nočky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist