Recept Slávnostný kávový puding

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žĺtky, krupicový a vanilkový cukor dôkladne vymiešame do bielej peny.
V teplej prefiltrovanej káve za stáleho miešania rozpustíme listy želatíny a necháme vychladnúť (ak stuhne, rozpustíme ju miernym zohriatím). Vychladnutú kávovú zmes vmiešame do žĺtkovej peny a opatrne premiešavame, kým hmota nezačne hustnúť.
Opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku a nalejeme do studenou vodou vypláchnutej bábovkovej formy (alebo do dezertných pohárov) a necháme v chlade minimálne 24 hod. dobre stuhnúť a odstáť.
Pred podávaním formu na chvíľu ponoríme do teplej vody a puding vyklopíme na podnos. Podávame ozdobené šľahačkou.
Rada: s ohľadom na výbornú chuť pudingu odporúčam zhotoviť ho z dvojnásobného množstva ingrediencií.

Recept je z kategorií: Pěny



Nahlásit recept

  • 13.10.05 vloženo
  • 4582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 žĺtky, 100 gr krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/8 silnej prefiltrovanej tureckej kávy, 3 listy listovej želatíny, 250 ml šľahačkovej smotany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávnostný kávový puding

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist