Recept Slavnostní vaflová pyramida*

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slavnostní vaflová pyramida*

Postup

1. Máslo nebo rostlinný tuk ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a do hladkého krému postupně zamícháme střídavě mouku, kterou jsme promíchali se škrobovou moučkou, práškem do pečiva a po lžicích mléko.

2. Elektrický vaflovač nahřejeme na potřebnou teplotu a pečící desky potřeme tence olejem. Nalijeme těsto (asi 3 polévkové lžíce na jednu dávku) a postupně upečeme pět křupavých vaflí.

3. Mezitím očistíme jahody. Osušíme je a pokrájíme na plátky ( zhruba půl centimetru silné). Smetanu ušleháme dotuha. Vmícháme ztužovač a pro lepší barvu i chuť propasírovanou marmeládu. Jahodovou šlehačku naplníme do cukrářské zdobičky se širší hvězdicovou trubičkou.

4. Na čtyři prochladlé vafle naneseme šlehačku, na kterou poklademe jahody. Z připravených vaflí sestavíme věž. Poslední, pátou, rozdělíme na jednotlivá srdíčka, která ozdobně posadíme na špičku.

5. Před podáváním moučník ještě pocukrujeme nebo poprášíme kakaem a popřípadě ozdobíme čokoládovými ozdobami.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky



Nahlásit recept

  • 27.05.05 vloženo
  • 5213x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na těsto:
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 5 PL Solamylu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 5 PL mléka
  • 1 KL oleje;
  • Na náplň a ozdobení:
  • 500 g jahod
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 3 PL jahodové marmelády
  • drobné čokoládové ozdoby;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní vaflová pyramida*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slavnostní vaflová pyramida

Jejda, to je náááádhera!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist