Recept Slavnostní vaflová pyramida*

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slavnostní vaflová pyramida*

Postup

1. Máslo nebo rostlinný tuk ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a do hladkého krému postupně zamícháme střídavě mouku, kterou jsme promíchali se škrobovou moučkou, práškem do pečiva a po lžicích mléko.

2. Elektrický vaflovač nahřejeme na potřebnou teplotu a pečící desky potřeme tence olejem. Nalijeme těsto (asi 3 polévkové lžíce na jednu dávku) a postupně upečeme pět křupavých vaflí.

3. Mezitím očistíme jahody. Osušíme je a pokrájíme na plátky ( zhruba půl centimetru silné). Smetanu ušleháme dotuha. Vmícháme ztužovač a pro lepší barvu i chuť propasírovanou marmeládu. Jahodovou šlehačku naplníme do cukrářské zdobičky se širší hvězdicovou trubičkou.

4. Na čtyři prochladlé vafle naneseme šlehačku, na kterou poklademe jahody. Z připravených vaflí sestavíme věž. Poslední, pátou, rozdělíme na jednotlivá srdíčka, která ozdobně posadíme na špičku.

5. Před podáváním moučník ještě pocukrujeme nebo poprášíme kakaem a popřípadě ozdobíme čokoládovými ozdobami.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky



Nahlásit recept

  • 27.05.05 vloženo
  • 4995x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na těsto:
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 5 PL Solamylu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 5 PL mléka
  • 1 KL oleje;
  • Na náplň a ozdobení:
  • 500 g jahod
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 3 PL jahodové marmelády
  • drobné čokoládové ozdoby;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní vaflová pyramida*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slavnostní vaflová pyramida

Jejda, to je náááádhera!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist