Recept Slavnostní kapr

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slavnostní kapr

Postup

Porce kapra umístíme do nádoby, zalijeme džusem a necháme asi 10 hodin odstát v chladu. Potom porce vyndáme, osušíme, osolíme a okořeníme. Zabalíme do šunky a obalíme v trojobalu. Takto obalené porce osmažíme dozlatova. Hotové porce uložíme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný olej. Připravené porce dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Sladkovodní Štědrý den Vánoční recepty



Nahlásit recept

  • 25.02.06 vloženo
  • 17883x zobrazeno

Ingredience

  • Porce kapra
  • pomerančový džus
  • šunka
  • hladkou mouka
  • vajíčko
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • tvrdý uzený sýr

Doporučená příloha

  • Brambory nebo bramborový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

2905 12.04.12 03:15

Použila jsem kukuřičnou strouhanku

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

casino 20.03.12 23:19

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Slavnostní kapr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 12.04.12 03:13

Casino, díky za poznatky :palec:
Vymačkala jsem tři pomeranče, vyjde levněji a chuťově myslím silnější.
Parátkům je lépe se vyhnout, nakrájela jsem menší kousky.
Chuť byla zvláštní, pomeranč převládal, naprosto potlačil chuť kapra. /vyhovovalo více těm, co ryby nemusí/
Příště použiji na jiné rybky, kapra mi přišlo škoda.
Byla jsem přehlasována, tak za pět :palec:

 
casino
4382 příspěvků 20.03.12 23:23

piskotxx má na Labu pouze tento jediný recept…, ale kapr podle tohoto receptu je vynikající!
Ač moravský kapr, tak při snaze ponořit jej do džůsu se šprajcl jako italská capra, aby se nakonec podvolil hrubé síle a naposledy si zaplaval.
Patrně mu půldenní koupel přišla k duhu, protože při oblékání do šunčičky znovu ožil a byl jako rybička. Umrtvilo jsem ho definitivně až dvěma párátky… :mrgreen:
piskotxx neřeší co s marinádou…
Od přirození šetrné, jsem marinádu zredukovalo a posléze i trošku zaklechtlo. Ukázalo se, že 100% pomeranč je, jak pýýýšou na krabici, pouze z pomerančů. Z celých! I s kůrou!!, protože ta omáčka byla hořká (ale pro mou chuť tak akorát) jak zhrzená láska!!!

A chuť kapra?
SLAVNOSTNÍ!
Původně jsem chtělo jednu porci obléci do uheráku, ale cák k tomu nedošlo, vychutnalo jsem si pouze kapří maso nedefinovatelné chuti s velmi jemnou příchutí po uzené šunce od kosti (uzený sýr nepoužit a nechyběl)
piskotxx…, DÍKY :potlesk:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist