Recept Slavnostní dvojitá pečeně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Telecí maso nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, mírně osolíme a protáhneme proužky slaniny. Uzenou pečeni rozkrojíme vždy mezi žebry až k hrudní kosti a do každého zářezu vložíme připravený telecí řízek. Takto připravenou pečeni stiskneme do přijatelného tvaru a pevně ovážeme motouzem. Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme do něj zbytky drobně nakrájené slaniny, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a rovněž jemně nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu, osmahneme, na tento základ položíme pečeni, mírně podlijeme, přidáme koření a upečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou, tak aby se zelenina nepřipálila a nezhořkla. Měkkou pečeni vyjmeme ze základu, který opatrně vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, krátce za stálého míchání osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Hotovou omáčku prolisujeme sítem. Z pečeně odstraníme motouz, úhledně ji nakrájíme, urovnáme na mísu a přelijeme částí omáčky.

Převzato jako vzpomínka na dobrého známého a jeho ženu z Kuchařky pro krkonošského medvěda od Pavla Toufara.

Recept je z kategorií: Uzené maso



Nahlásit recept

  • 15.07.05 vloženo
  • 3272x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod.

Počet porcí

  • 7 porcí

Ingredience

  • 800 g vepřové uzené pečeně vcelku
  • 500 g telecího masa z kýty
  • 100 g slaniny
  • 1 nepříliš velká cibule
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 PL másla
  • 1 PLhladké mouky
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 malý bobkový list
  • sůl.

Doporučená příloha

  • co má kdo rád.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní dvojitá pečeně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist