Recept Slaný žahavkový barches

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve si připravíme náplň:
Kopřivy - mladé - opereme, dáme okapat, nasekáme na drobno. V kastrolu rozehřejeme husí sádlo a husí škvarky, přidáme cibuli, česnek, zasypeme moukou a osmahnem. Přidáme kopřivy, vejce, sůl, dobromysl, pepř. Vše za stálého míchání podusíme a dáme vychladnout, čímž vznikne tuhá hmota.
Lístkové těsto vyválíme na tenkou placku, kterou vložíme na vymaštěný pekáč. Na těsto pak urovnáme náplň, posypeme drcenými macesy a pokapeme husím sádlem. Dáme péct do velmi vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Nejprve pečeme zprudka a pak dopékáme zvolna.

Je to velmi staré jídlo, které se v židovských rodinách v krkonošské oblasti peklo od nepaměti

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 3065x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500 g lískového těsta
  • 8 PL vody
  • 1 KL octa
  • sůl
  • Náplň
  • 1/2l mladých kopřiv (do hrnku nasbíráme cca 1/2 litru)
  • 100g husího sádla
  • 100g husích škvarků
  • 1 cibule krájená na jemno
  • 4 stroužky česneku krájeného na plátky
  • 2 PL macesové (hladké) mouky
  • 4 vejce
  • sůl, pepř,dobromysl
  • 1 - 2 macesy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaný žahavkový barches

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches - gmp

Miloši, tak tenhle tvůj poklad určitě vyzkouším, mám ráda škvarky a je období, kdy jsem na nich skoro závislá (bohudík na to žádná léčebna není)! Tudíž klik a je v oblíbených. Měj se hezky i na horách!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches

Podle toho, co praví Wikipedie, svátky Pesach začínají letos soumrakem 19. dubna.

 
gmp
1592 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches

Autor Janalík,Marhold: Tajemství židovské kuchyně. Když už jsou ty svátky Pesach

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist