Recept Slaný žahavkový barches

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve si připravíme náplň:
Kopřivy - mladé - opereme, dáme okapat, nasekáme na drobno. V kastrolu rozehřejeme husí sádlo a husí škvarky, přidáme cibuli, česnek, zasypeme moukou a osmahnem. Přidáme kopřivy, vejce, sůl, dobromysl, pepř. Vše za stálého míchání podusíme a dáme vychladnout, čímž vznikne tuhá hmota.
Lístkové těsto vyválíme na tenkou placku, kterou vložíme na vymaštěný pekáč. Na těsto pak urovnáme náplň, posypeme drcenými macesy a pokapeme husím sádlem. Dáme péct do velmi vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Nejprve pečeme zprudka a pak dopékáme zvolna.

Je to velmi staré jídlo, které se v židovských rodinách v krkonošské oblasti peklo od nepaměti

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 3110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 500 g lískového těsta
  • 8 PL vody
  • 1 KL octa
  • sůl
  • Náplň
  • 1/2l mladých kopřiv (do hrnku nasbíráme cca 1/2 litru)
  • 100g husího sádla
  • 100g husích škvarků
  • 1 cibule krájená na jemno
  • 4 stroužky česneku krájeného na plátky
  • 2 PL macesové (hladké) mouky
  • 4 vejce
  • sůl, pepř,dobromysl
  • 1 - 2 macesy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaný žahavkový barches

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches - gmp

Miloši, tak tenhle tvůj poklad určitě vyzkouším, mám ráda škvarky a je období, kdy jsem na nich skoro závislá (bohudík na to žádná léčebna není)! Tudíž klik a je v oblíbených. Měj se hezky i na horách!

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches

Podle toho, co praví Wikipedie, svátky Pesach začínají letos soumrakem 19. dubna.

 
gmp
1593 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný žahavkový barches

Autor Janalík,Marhold: Tajemství židovské kuchyně. Když už jsou ty svátky Pesach

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Cibulačka Cibulačka
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist