Recept Slaný řecký dort

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

náplň:
do rozpuštěného másla zamícháme mouku a pomalu přidáváme za stálého míchání mléko. Asi 5 minut povaříme, ochutíme pepřem, solí a necháme vychladnout. Potom vmícháme postupně vejce a nastrouhaný sýr. Remosku vymažeme máslem.

Těsto vyválíme na stejných 6 plátů velikosti mísy a dáváme střídavě se sýrovou směsí do remosky. Začínáme a končíme těstem, které na povrchu potřeme máslem. Pečeme dozlatova asi 3/4 hodiny.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy



Nahlásit recept

  • 25.03.02 vloženo
  • 10363x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g listového těsta
  • 400 g slaného ovčího sýra (feta, istambul)
  • 5 lžic másla
  • mouka
  • 1/4 l mléka
  • sůl
  • pepř
  • 5 vajec

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaný řecký dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 15.01.11 18:27

Vím asi, co myslíš, Daní. Dokonce u toho byl myslím obrázek… Taky to nemůžu najít, pokusím se, když tak napíšu SZ

A.

 
danda  15.01.11 17:35

Alis dík, to jsou ty tři co jsem našla, ale musí tu být ještě se slaným tvarohem, nebo sýrem , kdy se naplní těsto do tenkých dlouhých válečků a pak se smotává do formy, jen si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje.

 
Alis
2617 příspěvků 15.01.11 16:19

http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…*&words=withou­t&where=all&u­serName=&nati­onId=-1&sort=relevan­ce&submit=Vyh­ledat+recepty

 
Alis
2617 příspěvků 15.01.11 16:18

http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?…*&words=withou­t&where=all&u­serName=&nati­onId=-1&sort=relevan­ce&submit=Vyh­ledat+recepty

 
danda  15.01.11 16:11

Na slané koláče, briky atd. z Turecka, Řecka, Tunisu … tu bylo hodně receptů a teď je nemůžu najít - pomooooc :-)

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný řecký dort

Vyrobit by to šlo. Docela mám i jasnou představu, jak bude výsledek vypadat a chutnat. De facto to je listové těsto potřené ochuceným bešamelem (něco jako omáčka Mornay). Asi by se to mohlo proložit i šunkou nebo nějakou zeleninou. Výsledek rozhodně nebude špatný. Místo remosky může být možná použita i dortová forma.

 
Lassienka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaný řecký dort

Zkoušel tohle někdo vyrobit?

 
glama  25.01.09 03:43
Remoska

S obrovským povděkem kvituji recepty pro remosku! Remosku totiž doslova miluju a hodne často používám. Troubu minimálně, většinou lze každé jídlo do trouby připravit stejně dobře i v remosce. A je to tychlejší, pohodlnějí. Především na chaloupce, kde mám sporák na bombu, je remoska doslova nepostradatelná a k nezaplacení! A prý už ji objevili i ve světě, třeba v Británii jde velmi dobře na odbyt! Takže díky za remoskové recepty a těším se na další!!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist