Recept Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem

Úvod

Snadný předkrm nebo trochu neobvyklá příloha, třeba k teplému uzenému.

Gmp nám vložil pěkný sladký recept - Hrušky v kávovém sirupu, tak mu věnuji tuto slanou verzi.

Z mých fotek je patrné, že jsem tentokrát použila dva druhy sýrů. Koupila jsem Gran Moravia a to jsem neměla dělat. Sýr je něco jako mazlavý tvrdší eidam, s parmazánem to opravdu nemá nic společného. Druhý sýr je Romadůžek, dobrý na chuť, teď vím, který italský sýr by se dal tímto nahradit. Při zapékání se ale neroztekl, jak jsem očekávala.

Postup

Hrušky rozřízneme podélně napůl, odstraníme jádřínce, položíme na plech řezem nahoru, pomažeme zahřátým máslem a v předem vyhřáté troubě (180°C) asi 5 minut zapečeme dorůžova.

Na zbylém másle osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu a cibulku. Mimo plotnu přidáme strouhanku, pepř a sůl (opatrně) a dobře zamícháme. Směsí naplníme hrušky, posypeme sýrem a znovu zapečeme v troubě – asi 10 minut. Podáváme teplé nebo vlažné.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 08.10.11 vloženo
  • 12521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 ks velké hrušky (zralé ale tvrdší)
  • 2 ořechy másla
  • 2 malé jarní cibulky (bílá část)
  • 120 g slaniny (6 malých plátků)
  • 3 PL jemné strouhanky
  • 3 PL strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • křupavé pečivo a dobré červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 04.10.12 18:17

Báječné jako samostatný předkrm i jako příloha k uzenému, oboje vyzkoušeno. Oloupáním hrušek nic nezkazíte :o)

Diskuse k receptu Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 11.10.11 00:04

Ale já jsem chtěla vyzkoušet sýr Romadůžek, který jsem neznala. Zdá se mi jemnější než Romadúr. Všechny sýry, které uvádíte jsou s hruškami dobré, ale asi zůstanu toho názoru, že tento teplý recept je s parmazánem opravdu jemný, nepřebije chuť slaniny.

 
esmeralda
4812 příspěvků 10.10.11 07:15

Romadůru mi by asi bylo líto. Gorgonzola se mi na to zdá vhodnější.
Hrušky a sýr je vynikající kombinace.
Někdy dělám na zakončení jídla jen sýrový talíř s ovocem. Hrušky nesmí chybět.

 
gmp
1603 příspěvků 09.10.11 22:12

Obywatel Casino - pokud se má nehodná osoba může vyjádřit - tak já bych se držel své oblíbené „Żołądkowa Gorzka Czysta de Luxe“, leč jsa postižen pokročilou artritidou, vytrčily se mi malíčky do stran, tudíž musím držet s „high society“. Pročež připadá do úvahy pouze „Cheval-Blanc ročník 1947“. Pokud mě to v nejbližší době nepřejde, budu muset požádat Bakalu (maj.OKD) o zvýšení renty :-D

 
zébulon  09.10.11 16:00

Hezké. Dobré jsou také s gorgonzolou nebo roquefortem. Ale udivuje mě špatná zkušenost s Gran Moravia - já měla vždycky dobrý, pěkně vyzrálý. Možná špatná šarže? Říká se to tak?

 
casino
4448 příspěvků 09.10.11 12:04

gmp, žádná odvaha, pod nosem už není na talíři nic cítit! No, téměř nic :mrgreen:

sveva,
já to vidím s košilkou z Lardo di Colonnata…, a jen němě zírám, že gmp nedoporučuje Krug! Samozřejmě ročník 1928 :mrgreen:

 
gmp
1603 příspěvků 09.10.11 11:28

Tedy dívko, zapéct s romadůrem, tomu se říká odvaha. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist