Recept Slané sušenky s arašídy

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny přísady dáme na vál a přidáme tolik mléka, abychom zpracovali těsto, které se dá dobře vyválet. Těsto necháme odpočinout v chladu asi půl hodiny. Pak vyválíme na lehce pomoučněném vále nebo mezi dvěma foliemi igelitu asi na výšku 3 mm, vykrájíme čtverečky nebo obdélníčky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými solenými arašídami. Pečeme na plechu na pečícím papíře nebo na mírně vymaštěném plechu při teplotě 180 °C do růžova.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 24.02.06 vloženo
  • 6399x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina bez odleÄ

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 130 g másla nebo Hery
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra (Ementál, Eidam apod.)
  • 50 g hrubě umletých nebo najemno nasekaných solených arašídů
  • sůl
  • mletý kmín
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • podle potřeby mléko
  • Na potření: 1 vajíčko
  • Na posypání: solené rozsekané arašidy

Doporučená příloha

  • víno, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 09.06.12 13:11

Kupodivu chuť arašídů po upečení málo výrazná, spíše ztracená, ale jako celek chutné.
Leč na opakovaní to nevidím..

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Slané sušenky s arašídy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
marketawb
1 příspěvek 24.01.11 21:12

Velice chutne. Vyzkousela jsem i s jinymi orisky a seminky. Misto mleka jsem pridala slzu podmasli a asi 1/5 bile mouky vymenila za celozrnou. Take jsem pridala chilli vlocky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

včera | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist