Recept Sladkosti ze židovské kuchyně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladkosti ze židovské kuchyně

Úvod

Originální recept na makové pečivo neobsahuje vejce ani mléko, ale asi nemám tolik trpělivosti nebo to možná bylo opomenutí, ale ač jsem se o to pokoušela, tak těsto ne a ne bez těchto ingrediencí udělat :).

Medovník jsem načetla v „Albertu“.

Postup

Makové pečivo:
1. prosátou mouku smícháme s mákem, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, 1 vejcem, máslem a mlékem dle potřeby
2. vypracujeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary
3. pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech
4. pečeme dozlatova (asi 20minut) ve středně vyhřáté troubě

Židovský medovník:
1. máslo s cukrem utřete do hladké nadýchané pěny, přidejte vejce, med a mouku smíchanou s kypřícím práškem, kávovým práškem a skořicí.
2. nakonec opatrně vsypte ořechy a těsto dejte do vymazané formy o rozměrech asi 20×35 cm.
3. pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 190°C.
4. nechte zcela vychladnout.



Nahlásit recept

  • 13.10.12 vloženo
  • 1314x zobrazeno

Ingredience

  • Makové pečivo:
  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 100g mletého máku
  • 150g másla nebo tuku na pečení
  • 2 vejce, trochu mléka
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • Židovský medovník:
  • 240g másla, změklého + na vymazání
  • 80g hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 250ml medu
  • 230g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¾ hrnku opražených vlašských ořechů

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 13.10.12 22:01

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Sladkosti ze židovské kuchyně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 14.10.12 13:13

Makové pečivo:
peču z takového těsta každé Vánoce makové věnečky. Mák používám nemletý a ještě teplé věnečky (kroužky) obaluji v moučkovém cukru. Na jednu dávku používám:
2 a půl hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku máku, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 kostku másla, 1 vejce, lžičku prášku do pečiva. (hrnky mám „čvrtlitráčky“).
Je to výborné a mohu vřele doporučit :palec:

Medovník:
Ten určitě musím také vyzkoušet, vypadá to dobře :kytka:

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
TOPlist