Recept Sladkosti ze židovské kuchyně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladkosti ze židovské kuchyně

Úvod

Originální recept na makové pečivo neobsahuje vejce ani mléko, ale asi nemám tolik trpělivosti nebo to možná bylo opomenutí, ale ač jsem se o to pokoušela, tak těsto ne a ne bez těchto ingrediencí udělat :).

Medovník jsem načetla v „Albertu“.

Postup

Makové pečivo:
1. prosátou mouku smícháme s mákem, práškem do pečiva, moučkovým cukrem, 1 vejcem, máslem a mlékem dle potřeby
2. vypracujeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Formičkami vykrajujeme různé tvary
3. pečivo potřeme rozšlehaným vajíčkem a klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech
4. pečeme dozlatova (asi 20minut) ve středně vyhřáté troubě

Židovský medovník:
1. máslo s cukrem utřete do hladké nadýchané pěny, přidejte vejce, med a mouku smíchanou s kypřícím práškem, kávovým práškem a skořicí.
2. nakonec opatrně vsypte ořechy a těsto dejte do vymazané formy o rozměrech asi 20×35 cm.
3. pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 190°C.
4. nechte zcela vychladnout.



Nahlásit recept

  • 13.10.12 vloženo
  • 1134x zobrazeno

Ingredience

  • Makové pečivo:
  • 500g hladké mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 100g mletého máku
  • 150g másla nebo tuku na pečení
  • 2 vejce, trochu mléka
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • Židovský medovník:
  • 240g másla, změklého + na vymazání
  • 80g hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 250ml medu
  • 230g polohrubé mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¾ hrnku opražených vlašských ořechů

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 13.10.12 22:01

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Sladkosti ze židovské kuchyně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 14.10.12 13:13

Makové pečivo:
peču z takového těsta každé Vánoce makové věnečky. Mák používám nemletý a ještě teplé věnečky (kroužky) obaluji v moučkovém cukru. Na jednu dávku používám:
2 a půl hrnku hladké mouky, 3/4 hrnku máku, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1 kostku másla, 1 vejce, lžičku prášku do pečiva. (hrnky mám „čvrtlitráčky“).
Je to výborné a mohu vřele doporučit :palec:

Medovník:
Ten určitě musím také vyzkoušet, vypadá to dobře :kytka:

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Cibulačka Cibulačka
TOPlist