Recept Rýže na sladko

aneb Sladká rýže - Kesari bath

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rýži opereme a dusíme doměkka – podle návodu. Přikrytou pokličkou odložíme stranou.

Nastrouháme si na struhadle mrkev, společně s kokosem ji na pánvi na troše oleje opražíme a vložíme do uvařené rýže.

Nyní na suché pánvi velmi opatrně opražíme na nudličky nasekané ořechy, celé rozinky a kardamon, přimícháme do uvařené rýže.

Šafrán na obyčejné lžíci nad plamenem pomalu opražíme, prsty rozemneme do změklého másla a společně s cukrem vmícháme do rýže. Podáváme teplé.

Zdroj: Z mých výstřižků

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 8553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 250 g rýže - kulatější druh
  • 100 g sušeného mletého kokosu
  • 100 g mrkve
  • 1/2 KL koření kardamon
  • 100 g ořechové směsi (kešu, vlašské, mandle)
  • 50 g rozinek
  • olej
  • 30 g másla
  • 1/2 KL šafránu
  • 100 g cukru.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže na sladko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Houbová smaženice Houbová smaženice
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
TOPlist