Recept Rýže na sladko

aneb Sladká rýže - Kesari bath

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rýži opereme a dusíme doměkka – podle návodu. Přikrytou pokličkou odložíme stranou.

Nastrouháme si na struhadle mrkev, společně s kokosem ji na pánvi na troše oleje opražíme a vložíme do uvařené rýže.

Nyní na suché pánvi velmi opatrně opražíme na nudličky nasekané ořechy, celé rozinky a kardamon, přimícháme do uvařené rýže.

Šafrán na obyčejné lžíci nad plamenem pomalu opražíme, prsty rozemneme do změklého másla a společně s cukrem vmícháme do rýže. Podáváme teplé.

Zdroj: Z mých výstřižků

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 11.03.07 vloženo
  • 8260x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 250 g rýže - kulatější druh
  • 100 g sušeného mletého kokosu
  • 100 g mrkve
  • 1/2 KL koření kardamon
  • 100 g ořechové směsi (kešu, vlašské, mandle)
  • 50 g rozinek
  • olej
  • 30 g másla
  • 1/2 KL šafránu
  • 100 g cukru.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýže na sladko

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
TOPlist