Recept Škvarková pomazánka pikant

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

škvarky, lečo, česnek, cibuli a vajíčka pomeleme na malých dírkách a přidáme vegetu a hořčici a řádně promícháme. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme či dopepříme. Pokud nezkonzumujeme ihned, tak plníme do sklenic a sterilujeme anebo použijeme dozičky a mrazíme. Všechny ingredience jsou samozřejmě variabilní jak do množství tak i do druhu (fantazii se meze nekladou).

Recept je z kategorií: Pomazánky z uzenin, masa a drůbeže



Nahlásit recept

  • 20.01.04 vloženo
  • 26310x zobrazeno

Ingredience

  • škvarky 1kg
  • lečo 7dl
  • cibule 1ks
  • česnek 1palice
  • vejce 3ks (na tvrdo)
  • vegeta 6lžiček
  • hořčice plnotučná 10dkg
  • sůl - opatrně (až ve finále po první degustaci)
  • pepř - dle chuti

Doporučená příloha

  • Mazat na čerstvý voňavý chléb anebo použít jako základ na jednohubky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Škvarková pomazánka pikant

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škvarková pomazánka pikant

Jů to je něco, už to vidím na domácím čerstvém chlebíku. Akorát, kterou vegetu? Je taková světlá a papriková, no i když vyzkoušet mohu s oběma, že. A nápad od Zuzik taky moc dobrý, děkuji oběma.

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škvarková pomazánka pikant

Mne to také nenapadlo a při tom kari paří mezi mé oblíbené kořenící přípravky. Budu to muset vyzkoušet. Dík za zajímavý tip.

 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škvarková pomazánka pikant

Jednou nám na návštěvě nabídli tmavý chléb natřený něčím, co vypadalo jako mleté obilí se zeleninou. Protože jsem věděla, že hostitelka drží na zdravou výživu, ani jsem se nedivila. Bylo to vynikající a vymetli jsme tác s chlebíčky a pak jsem se zeptala, jak to obilí tak báječně ochutili. Na to mi s úsměvěm sdělili, že to byly mleté škvarky a v nich rozmícháná čerstvá paprika a rajčata , oboje nakrájení na drobno a celé to bylo dochuceno kari kořením. Takže zkuste i tuto zajímavou kombinaci. Dát do mletých škvarků kari koření by mě nikdy nenapadlo, ale od té doby to běžně dělám a všem to chutná.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist