Recept Škubánky s mákem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Škubánky s mákem

Postup

Očištěné brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a částečně scedíme. Poté je posypeme moukou, přikryjeme pokličkou, necháme pět minut propařit na velmi mírném ohni, rozšťoucháme a dobře vymícháme.

Lžící namočenou v rozehřátém rostlinném oleji vykrájíme škubánky, které narovnáme na nahřáté talíře, povrch pokryjeme směsí, kterou si připravíme z mletého máku, umělého sladidla (dle vlastní chuti) a vody, pokapeme rozpuštěným rostlinným máslem a podáváme.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody



Nahlásit recept

  • 24.08.02 vloženo
  • 37080x zobrazeno

Ingredience

  • Jídla hlavní rostlinné skupiny je možno kombinovat jen s jídly ovocné podskupiny.
  • 600 g brambor
  • 120 g hrubé mouky
  • rostlinný olej
  • 150 g mletého máku
  • umělé sladidlo vhodné na vaření
  • 0,1 až 0,2 l vody
  • 2 lžíce rozpuštěného rostlinného másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Škubánky s mákem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem

Barbaanku, nech tam tak třetinu vody. Dnes je dělám, trochu jinak než pampeliška, spíše jak píše muchacho (ale slívám tu vodu!).

 
1irena
589 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem-muchacho

ano, škubánky se sádlem jsou klasika. ALE- tento recept psala pampeliška do kategorie DÉLENÁ STRAVA :)

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem

NIKDY NE máslo ani rostlinný tuk, ale jedině pravé doma vyškvařené SÁDLO.
To dělá škubánky škubánkama. I lžíce na vykrajování škubánků se máčí v rozpuštěném sádle !! I s tou solí bych opatrně..
Dle staročeského receptu se po uvaření brambor, tyto prvně rozšťouchají. pak se držákem vařečky udělají, napíchnou dírky až na dno hrnce a pak zasypou moukou atd.
Je to možná míň zdravé ale o moc chutnější.
Je to výborné jídlo. Nemusím každý den, ale občas, moc rád.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem

Díky pampeliško, i já si je dělám, jen místo umělého sladidla používám ovocný cukr.

 
barbaanek
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem

Chci se jen zeptat - co to znamená „částečně slít“? Mám nechat zhruba polovinu vody, nebo třetinu…
 Děkuji

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubánky s mákem - přidán obrázek

díky Pampelisko :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist