Recept Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kačena se (narozdíl třeba od bažanta) nesmí nechat viset dlouho, 2 - 3 dny úplně stačí. Pokud je venku ještě teplo (a to se teď stává i v pozdním podzimu), je lepší nechat ji zamřít v lednici, zabalenou v novinách. Když ji necháte moc dlouho nebo v teple, nejenom se vám bude trhat kůže, ale celý pták bude nelibě páchnout.
Kachna se nesmí před škubáním spařovat! Škubeme nejlépe venku, na vyšším pracovním stole (já mám takový pultík na přesazování kytek), lépe na igelitu (mikroténové folii) než na novinách. Začínáme od zadku k hlavě, napřed svrchními pery. Pár pírek pevně uchopíme mezi palec a ukazováček a šubneme zápěstím. Neškubeme příliš prudce a také ne příliš velkou silou, abychom netrhali kůži. Pera jdou vyškubnout poměrně snadno. Pokud se špatně škube jemné spodní peří, s výhodou si vypomůžeme starou pinzetou na obočí. Na rozdíl od všech rad, které jsem kdy dostala, škubu brka po směru růstu a ne proti němu. Tím se totiž kůže taky trhá.
Konce křídel neškubu, ale odříznu a vyhodím. Taky nemá smysl škubat hlavu, i tu je nejlepší odříznout a vyhodit (ale až u oškubaného ptáka). Kachna se samozřejmě dá i stáhnout z kůže, ale myslím, že je to škoda, hlavně pokud ji chcete připravit pečenou.
Kuchání kachny je hnusná a smrdutá práce, ale dá se udělat rychle a tím utrpení zkrátit (problém je, když je kačic tucet). Nejlíp se dělá v takových těch jednopoužitkových plastových rukavicích, které mají u pumpy. Kachnu opatrně nařízneme kolem řitního otvoru (pro neznalé - ta díra je tam jen jedna), vlastně spíš prořízneme kůži. Pak nařízneme kůži od sterna směrem k již obkrouženému otvoru. Neřežeme moc do hloubky, abychom vnitřnosti neprořízli a ty se nevylily do břicha. Pak vsuneme ruku v rukavici do kachny a to tak, že opatrně jedeme rukou ze strany břišní dutiny tak, aby se nám hřbety prstů dotýkaly nejprve kyčle, pak hrudního koše zevnitř (tzn. na hřbetech prstů cítíme žebra). Když dojedeme prsty až ke krku, opatrně rukou jakoby objedeme vak vniřností a lehkým tahem se je snažíme vytáhnout ven. Většinou to nedělá problém. Na nic netlačíme, nic nemačkáme. Pokud vnitřnosti nejdou vytáhnout, raději ruku vyndáme a zkusíme to z druhé strany. Když vnitřnosti vyjedou ven, většinou drží pohormadě a není problém je vyhodit. Někdo z nich vyndává játra. Je možné je i uvařit psům, ale doporučuju to nedělat ve vlastní kuchyni, která je součástí bytu. Pařátky rovněž odřízneme a můžeme uvařit psům.
Kachna se dá vykuchat i pomocí háčku (většího a trochu jiného než je ten na krajky frivolitky), proto se někdy říká vyháčkovat. Tento postup neovládám, takže neporadím.
Oškubanou a vykuchanou kachnu důkladně opláchneme pod proudem studené vody zvenčí i zevnitř. Uvnitř si opět pomůžeme rukou. Já ji pak osuším a pro jistotu ještě opálím. Nemám v kuchyni plyn, proto k opalování používám lihový kahan. Pokud jsem ji opálila svíčkou nebo propan-butanovým hořákem, vždycky to bylo v chuti poznat.
Tím je kachna připravená k další kuchyňské úpravě.
Divoká kachna má pevnější, mnohem méně tučné a mnohem voňavější maso než kachna domácí. Při pečení je vždycky dobré strčit do břicha svazeček divokých bylinek (mateřídoučka, divoký fenykl ap.), aby se chuť zvýraznila.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 20.11.08 vloženo
  • 40332x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouho

Ingredience

  • jedna nebo více kačic
  • vetší kus silnější plastové folie
  • ostrý, krátký, špičatý nůž s pevným ostřím
  • stará pinzeta
  • gumové rukavice
  • pořádná zástěra

Doporučená příloha

  • trpělivost, rýma bývá občas výhodou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 31.03.09 01:35
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku),alis

retardovaná určitě nejsi,to si nemyslím! S tou svíčkovou jsem to myslela obrazně…,mrtvolu jsem do toho netahala.Jen jsem to sem přihodila…

 
ottakar
5 příspěvků 31.03.09 01:26
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Nechcete si to vyříkat jinde?

 
Alis
2617 příspěvků 31.03.09 01:08
Re: Škubání a kuchání kachny divoké, Ilis...

… znovu musím konstatovat, že jsem retardovaná a pomalu chápající… ale tvému vysvětlení absolutně nerozumím… Vždyť přece mrtvola pod Prašovskou pečení vůbec nereaguje???????
Nechceš si vzít na mušku kritiky a ne mrtvolu? Bylo by to spravedlivější a logičtější…

 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 31.03.09 00:59
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Milá alis,jen jsem zareagovala…jestli sis pozorně přečetla komentář psaný mrtvolou o mě,musíš pochopit,že mě v klidu zcela nenechal.A nenechal by nikoho, kdo to má, alespoň v hlavě malinko srovnané.O ženě s tak vysokým IQ, jak píšeš o mrtvole,by nejprve recept vyzkoušela a poté by okomentovala, buď kritikou nebo chválou.Existuje tisíce receptů,které jejich složení, „mozek nebere“, ale po jejich přípravě, je to ve finále super dobrota. "Pane bože, ona maso na pravou svíčkovou zneuctila "!!!Tento druh masa, se do Prašovské panenské pečeně přidává s toho důvodu,že je nejrychleji z vepřového hotové.Při tak malém množství, přidaného masa-100g, určitě nikoho finančně nezrujnuje.Re­cepty,zdůrazňu­ji,VKLÁDÁM VYZKOUŠENÉ!!!

 
Alis
2617 příspěvků 30.03.09 22:22
Re: Škubání a kuchání kachny divoké, Ilis...

Milá Ilis, dovoluji si nesouhlasit už s tvou první větou: dosáhne-li něčí hloupost určitých výšin a rozměrů, vidět je a pořádně :-)

Co se týče tvého odreagování a léčení mindráků, odporovovat ti nemusím, neboť si odporuješ už sama - mluvíš sice o rodině a domácnosti, leč odreagováváš se na mrtvole… a já se ptám, proč zrovna na ní? Vždyť z tvých sedmnácti receptů komentovala pouze dva a ráda bych ti otevřela oči - nekomentovala je sama, dokonce ani nebyla první, všimla sis? Bylo daleko více lidí, kterým bylo líto, že skvělé a kvalitní maso poléváš kečupem, že recepty sem vložené nejsou originální, že omáčka, do které přileješ víno není redukovaná a povařená, že želatina neplní fukci, o které mluvíš, že by plnit měla, že nádivka do kuřete bude jen ztuha fungovat… proč tedy ten výpad pouze na jednu adresu?
Nabízím ti svou adresu, můžeš se odreagovat na mně :-))
A Ilis, ve vší úctě - nebyloby lepší komentáře přečíst a něco si z nich vzít? Nebylo by lepší se zkusit zamyslet, jestli zkušení kuchaři a kuchařky nechtěli svými komentáři tvé recepty a jídla trochu vynést o pár levelů výš? Možná, kdyby ses nečílila a vyzkoušela jejich připomínky, třeba by sis pochutnala… pokud ne, nic ti nebrání napsat komentář, že ti kečup na svíčkové chyběl :-))

Milá Ilis, přeješ Mrtvolce nikým a ničím nerušený krásný den… buď si jistá, že žena s IQ, které to mé a tvoje převyšuje několikanásobně a to i tehdy, když my dvě to naše sečteme a dvakrát vynásobíme, žena natolik vzdělaná a sečtělá, že jí všichni můžeme jen závidět, si nikým a ničím, tedy ani nějakým komentářem den zkazit nenechá :-))
 Alis

 
Labužník Ilis02
33 příspěvků 30.03.09 17:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

....... mrtvolko, výhoda hlouposti je v tom, že ji nikdy nespatříme…

Tak jinak…:

  • dala jsem si tu práci a věnovala svůj drahocený čas k přelouskání Tvých vložených receptů. Holka, žádná sláva, čekala jsem jinou originalitu, soudě tvé věčné kritiky, téměř ke všem a ke všemu…každý si hold mindráky léčíme jinak…já např., vařením, pečením, starostí o rodinu a domácnost, prací na zahradě atd…

Nyní k Tvému návodu:
Kachna se nesmí před škubáním spařovat??? Dotááázek a to jsi vyčetla kde???
Můj otec je myslivcem 40 let, tudíš zvěřina se na našem jídelníčku objevovala a objevuje velice často. Mamka kachny, bažanty atd., vždy spařovala a spařuje. Teplotu vody používá cca 80°C. Voda nesmí být vroucí, jelikož by se kůže při škubání trhala…

Takto bych mohla k Tvým receptům pokračovat, dále a dále a dále…, ale nebudu, jelikož mě to nebaví a jsem tím znechucena…

Jestli Tě mnou vložené recepty tolik pohoršují, mám pro Tebe jednu dobrou radu, IGNORUJ JE !!!!!!!!!!!!!!!!!! za to Ti velice děkuji…
Přeji Ti, krásný, slunečný, ničím a nikým nerušený den… :)))))))))

 
durman
6 příspěvků 21.03.09 18:57
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

mrtvolo, opravdu nekecám. Nejprve jsem taky škubal kachny bez opaření, ale před asi 10-ti lety jsem viděl na satelitu nějakou reportáž z Francie, tam právě divoké kachny pařili a polévali voskem. Ze zvědavosti jsem to zkusil a opravdu to funguje. Podle mne to dělají i kamarádi a žádný s tím nemá problém. Je pravda, že kachny nenechávám ležet v peří, ale hned je zpracuju. Možná, že když se nechají pár dní v peří, tak už kůže není tak pevná, protože se taky zaleží. Je to stejné, jako když vyhraješ na plese divokou kachnu, která byla předtím v mrazáku. Ta se po rozmrazení taky blbě škube, kůže se trhá. Vosk v lékárně nekupuju, ani jsem nevěděl, že se tam prodává :) Koupil jsem ho ve firmě, kde vyrábějí svíčky, říkali, že je bez pří:,–(, nezávadný. Je škoda, že jsme už všechny kačeny snědli a nemám už žádnou v mrazáku. Poslal bych fotku, že po vosku je kůže na kachně jak na dětské prdelce :D Akorát s tím voskem cerea alba jsi mě dostal, doufám, že vosk, který používám já, je fakt nezávadný. Jinak ahoj a kačenožroutům zdar

 
mrtvola
1394 příspěvků 20.03.09 06:15
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Durmane, když divokou kachnu opaříš, můžeš jí rovnou stáhnout z kůže, ale neoškubeš ji.
Vosk, který máš na mysli, je cerea alba a kupuje se v lékárně, ne u výrobců svíček. Na pysky u kachny moc nepomáhá, ale ve starších kuchařkách se občas uvádí, v tom máš pravdu.

 
durman
6 příspěvků 20.03.09 04:36
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

s divokýma kachnama mám bohaté zkušenosti a mám několik osvědčených zlepšení, jak si na nich pochutnat a nedostat se kvůli škubání peří do blázince:
1. nenechávám je odležet v peří. Peří musí dolů co nejrychleji, protože jak kachna chytne jediný brok do břicha, začíná se rychle kazit, zápach vnitřností maso úžasně rychle znehodnotí.
2. zá:,–(ně kachnu opařím. Když ji škubu bez opaření, jde to příšerně, musí se dávat pozor na kůži, která se ráda trhá. Opařit opatrně, ale práce se tím usnadní o 3/4.
3. když je zhruba oškubaná, poleju ji roztaveným voskem, jedná se o zdravotně nezávadný vosk bez pří:,–(, který se dá sehnat u nějakého výrobce svíček. Po polití voskem ji strčím do hodně studené vody, počkám půl minuty a pak z kachny sloupnu voskový obal, pysky a další zbytky peří zůstanou ve vosku a kachna je naprosto čistá. Pak vosk rozehřeju, přecedím přes sítko a použiju ho na další kachnu. Tímto způsobem já sám očistím 5 - 6 kachen za hodinu a není na nich ani chloupek. Vosk nenechá na mase ani kůži kachny žádnou pachuť. Kilo vosku se dá koupit za 100,–Kč a na 9 - 10 kachen používám cca 2,5 kg vosku, odpad je asi půl kila vosku. Nepoužívat včelí vosk!!! Je sakramentsky aromatický a po zchlazení ve studené vodě pořádně neztuhne, zůstává vláčnější a nevytáhne z kůže kachny všechny zbytky peří.

 
karminek
757 příspěvků 06.02.09 16:31
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Myslím si že ke kvalitní úpravě pernaté zvěřiny patří i precizní oškubání peří.
Proto to chce i trpělivost.
Avšak jedno řešení se nabízí.Někdo nemá rád kůži, proto ji stahuje rovnou i s peřím.

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.02.09 06:34
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku), Ivo,

nejen visací zámky, já s ní před každým praním od podzimu do pozdního jara ohřívám pajšl u pračky, jinak mi nepere :).

 
iva  04.02.09 06:05
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

mrtvolo, nejen grilovanou. Ještě by pěkně voněla spalinami z benzínu…
Ledaže by šlo o horkovzdušnou elektrickou pistoli. Nevím, kolik je °C na výstupu, ale visací zámky rozmrazuje spolehlivě.

 
mrtvola
1394 příspěvků 04.02.09 01:06
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Kltko, šlo a ještě bys jí měl grilovanou ;))

 
kltko  03.02.09 23:34
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

ehm, a letlampou by to perie nešlo preč? :o)))

 
karminek
757 příspěvků 02.02.09 20:04
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Toto nařízení nám bylo sděleno při příležitosti zavedení funkce " prohlížečů zvěřiny"(oficiální název neznám).Tito lidé jsou proškoleni k prohlídkám slovené zvěře aby se každý kus nemusel vozit k veterinářům.
A byl nám zároveň sdělen příkaz že se veškerá drobná svěř musí vyvrhnout (vyjmout vnitřnosti), i pernatá,která se dřív vyháčkovala.

 
mrtvola
1394 příspěvků 02.02.09 16:53
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)
;))
 
di
2391 příspěvků 02.02.09 15:53
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - mrtvolo

Už jsem odpověděla, přeju pěkný den!

 
mrtvola
1394 příspěvků 02.02.09 05:47
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Di,

píšu ti soukromou zprávu.

 
di
2391 příspěvků 02.02.09 05:37
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Jo a ostatním se moc omlouvám za komentáře, které s původním receptem už nemají moc společného, nezlobte se.

 
di
2391 příspěvků 02.02.09 05:36
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - mrtvolo

Tohle má na starosti DG XXIV (SANCO) - Ochrana zdraví, jejich materiály dohledatelné docela jsou, ale tohle mi uniklo, proto jsem se ptala.

 
mrtvola
1394 příspěvků 02.02.09 01:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Di,

problém je v tom, že evropské předpisy jsou po včelenění do naší legislativy většinou težko dohledatelné, proto jsem psala o stránkách DG VI, což je direktorát, který má na starosti zemědělství.

 
di
2391 příspěvků 02.02.09 01:02
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - mrtvolo

děkuju za snahu, co to je vyháčkování nebo vyvrhnutí vím, můj dotaz na karminka (přiznávám, že to z něj asi moc zřejmé příp. pochopitelné nebylo) se spíš týkal toho, o které že nové předpisy EU se jedná? Opravdu mě to zajímá.

 
gmp
1594 příspěvků 01.02.09 15:38
Re: Škubání a kuchání kachny divoké kuchařka naší vesnice

nejosvědčenější a lety odzkoušený návod na ošetření zvěřiny pernaté i chlupaté je v té nejohmatanější a nejpotrhanější knize ze zásob kuchařských knih Kuchařka naší vesnice. Miloš

 
alena45
585 příspěvků 01.02.09 15:26
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Aj mne divočinka trochu páchne a tak ked som raz dostala divokú kačku, tak som k nej prikúpila domácu, rozkrájala som ich obidve na porcie (normálne ich pečiem v kuse) a rozložila po plechu, prikryla alobalom a piekla spolu. Bolo nás na to sedem krkov a nikto nespoznal rozdiel v chuti kačíc. Myslím, že voňavý tuk z domácej kačky prekryl pach divej.

 
anickav
2904 příspěvků 01.02.09 02:11
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

…napíš mi, prosím, súkromne o akú rozprávku ide?

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.02.09 02:00
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Aničko, já se polepším, hlavně když ode mne nebudeš chtít, abych háčkovala dečky nebo cokoliv jiného ;)).
Sternum = hrudní kost. Ptáka nařízneme od hrotu hrudní kosti k řiti, ne od stehna k řiti. Můžeme i trochu méně, záleží na velikosti ruky, kterou chceme do otvoru vsunout (podle známé pohádky: „…jen dva prstíčky tam strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme…“).
Tak lovu zdar!

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.02.09 01:44
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Aničko, já se polepším, hlavně když ode mne nebudeš chtít, abych háčkovala dečky nebo cokoliv jiného ;)).
Sternum = hrudní kost. Ptáka nařízneme od hrotu hrudní kosti k řiti, ne od stehna k řiti. Můžeme i trochu méně, záleží na velikosti ruky, kterou chceme do otvoru vsunout (podle známé pohádky: „…jen dva prstíčky tam strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme…“).
Tak lovu zdar!

 
anickav
2904 příspěvků 01.02.09 01:41
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

…teda sternum že je niečo iné ako stehno…

 
anickav
2904 příspěvků 01.02.09 01:39
Re: Škubání a kuchání kachny...ahoj, mrtvuš,

až teraz som sa dostala k preštudovaniu tvojho návodu. Napriek tomu, že otec bol aj poľovník a nosil nám aj divoké vtáctvo, nikdy ma divina, zverina a pod. nenadchla a napr. ani sme doma nevedeli o nejakom háčkovaní. Akurát maminka háčkovala dečky…My sme všetko normálne škubali ako sliepky…
V strede textu, kde píšeš o kuchání kachny (tak isto som kuchala aj kurence a sliepky a bez rukavíc) sa spomína rez od sterna k ritnému otvoru. Bez toho, aby som podcenila labužníkov, určite by bolo vhodné použiť český názov, aby nedošlo k domnienke o reze od stehna. (sternum)
 A.

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.02.09 00:50
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Di,

domnívám se, že Karmínek měl na mysli to, co se popisuje v následujícím článku: http://www.myslivost.cz/…kyDetail.asp?…, protože prováděcí předpis: Předpis č. 375/2003 Sb., zdroj: SBÍRKA ZÁKONŮ ročník 2003, částka 125, ze dne 10.11.2003, vyháčkování ptáků sice definuje, ale dále neupravuje.

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.02.09 00:34
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Di,

hledala bych v dokumentech DG VI (zemědělství).
Karmínku, to jsem fakt nevěděla. Jak se to dělá s bažanty? Vždycky jsem je nechávala viset déle, ale vyháčkované.

 
di
2391 příspěvků 31.01.09 23:58
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Karmínku

Mohl byste prosím uvést zdroj? Děkuji předem, zajímá mě to z profesního hlediska.

 
karminek
757 příspěvků 31.01.09 20:54
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Pozor- podle nových předpisů EU nesmí pernatá zvěř vyháčkovávat, dovoleno je pouze vyvrhnout.

 
brehule
4 příspěvky 31.01.09 20:45
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

JÁ OSOBNĚ KAČENY STAHUJI, PROTOŽE MŮŽ MYSLIVEC JE NOSÍ OPRAVDU PO TUCTECH (NAŠTĚSTÍ JEN JEDNOU ROČNĚ) , DVĚ SE OŠKUBAT DAJÍ…

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké - mrtvolo,

a u nás se zase nejedla zvěřina, která se střílí brokama. I já jsem ji pár skousla. Na milost jsme vzali jen bažanty, kterým bylo v bažantnici zakrouceno krky (to aby se dostalo na všechny členy sdružení). Teď už nejíme žádnou zvěřinu, bo již nemáme zdroj. Ale Kuřecí paličky s brusinkovou omáčkou od Bony mi zvěřinu připomněly.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku) - Ivo,

připomnělas mi naši oblíbenou domácí historku. Dělala jsem bažanta. To, co zbylo si muž ohřál druhý denk večeři. Problém byl v tom, že ohříval v klasické mikrovlnce a zbyla zrovny prsíčka, která schytala tech broků asi sedm. Joj, to byl rachot! Lítaly hromy i blesky. Vniřní plášť mikrovlnky byl prostřílen. Waterloo hadr, škod jako u Verdunu. Od té doby se u nás zvěřina ohřívá na sporáku.

 
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Škubání divoké kačeny je nekonečné, pisky opravdu roskou, pinzeta dostává zabrat. Nejlepší je ji stáhnout z kůže i s peřím.

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké

souhlasím, že je kořeněná svobodou, ale bohužel též olověnými broky…

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Boni, dobrovolně ne, ale lovci jsou lidé štědří a žravost jednoho žene ;).

Jinjorko, a o tom to je - vydržet. Napoprvé není žádný návod moc platný, protože ruce stejně neposlouchají. Jo, a domácí je možná domácí, ale až ochutnáš divokou, pochopíš, že je ještě mnohem lepší, protože je kořeněná svobodou.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Mně se to tedy hezky nečte :-)).
To fakt dobrovolně děláte/budete dělat?? Já jsem asi nějaká outlocitná. :-)

 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Dakujem..;))

 
Jinjorka
112 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Škubání a kuchání kachny divoké (pro Jolanku)

Hmmm…hezky se to čte.Předloni mi kamarádka přivezla mrtvou domácí kachnu a já po operaci páteře ještě nevydržela moc dlouho stát.A tak jsem po chvilkách škubala kachnu a měla jsem dojem,že pysky před očima dorůstají.Chtěla jsem to už vzdát a hodit ji do popelnice…protože sousedy mám moc ráda na to abych ten polotovar darovala:-).A vydržela jsem jen díky telefonátu kolegyni o které vím,že jich škubou vždy celé hejno.Řekla,že fígl na to není a musím vydržet a tak jsem držela.Byl to teda nářez,ale musím přiznat,že výsledek stál za to a domácí je prostě domácí:-)Neměla chybu…jen si myslím,že škubat kachnu s přetávkami celý den je dost náročné:-).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist