Recept Skopová kýta nadivoko dle Anny Drůbkové Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka - čtvrté vydání

Postup

Kýtu zbav kostí, odžilkuj, osol, polej vínem a dej do studena. Za 2 - 3 dny protáhni slaninou a vlož do rendlíku, v němž se zpěnila zelenina, cibule, celer, petržel, mrkev na másle i slanině. Přidej k tomu 10 pepřů, nové koření, bobkový list, tymián. Kýtu přikryj a nech dusiti po obou stranách. Podlévej, když vlastní šťáva vysmahla, vodou nebo slabou polévkou, pak vyndej kýtu na pekáč do trouby, by na povrchu začervenala.

Do šťávy přilej kyselé smetany, v níž je rozkloktána lžíce mouky, trochu octa, povař ji, proceď a vlij na kýtu.

Recept je z kategorií: Skopové maso



Nahlásit recept

  • 09.07.11 vloženo
  • 2656x zobrazeno

Ingredience

  • skopová kýta
  • slanina
  • cibule
  • celer
  • petržel
  • mrkev
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián
  • voda či vývar
  • zakysaná smetana
  • PL mouka
  • ocet
  • víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Skopová kýta nadivoko dle Anny Drůbkové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist