Recept Skopová korma

(Hodnoceno 1x) Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Skopová korma

Postup

Jogurt, kurkumu a česnek dejte do misky a dobře promíchejte. Přidejte skopové maso a opět zamíchejte. Zakryjte misku a nechejte přes noc marinovat v chladu. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a 5 minut poduste doměka. Vmíchejte zázvor, kousek skořice, hřebíčky, kardamom, koriandr, římský kmín a chilli. Vařet 2-3 minuty. Do pánve přidejte skopové maso, marinádu a zároveň také kokos a podle chuti sůl. Podlejte vodou a přiveďte k varu. Přikryjte těsně přiléhající pokličkou a 40 minut lehce povařte dokud není maso měkké. Pokud je příliš suché, přidejte během vaření o trochu více vody.

Recept je z kategorií: Skopové maso



Nahlásit recept

  • 07.03.07 vloženo
  • 6554x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Lehké a jemné jídlo ze skopového masa marinovaného v jogurtu, česneku a kurkumě, které je lehce upečené s koření, kokosem a velmi malým množstvím vody. Kormy jsou spíše aromatické než ostré, a můžete je dělat také z kuřecího nebo hovězího masa.
  • 170 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky najemno nasekaného česneku
  • 2 lžičky kurkumy
  • 500 g libového skopového masa nakrájeného na kousky
  • 60 g ghee nebo másla
  • 1 nakrájená cibule
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 kousek skořicové kůry
  • 8 - 10 hřebíčků
  • 5 celých naprasknutých kardamomů
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce sušeného kokosu
  • sůl
  • asi 150 ml vody

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.01.16 15:50

Moc dobré…
Maso opět z našeho chovu.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Skopová korma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1726 příspěvků 18.01.16 10:40

@goralka Možná by to opravdu mohlo pomoci, zkusím u dalšího podobného využít rady od vás, ostatních :kytka:

 
goralka
266 příspěvků 17.01.16 22:40

Myslím, že pri takom jedle by mal byť viac vidieť tanier.

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 17.01.16 09:20

@Eja Pravda, věnec z rýže používám, zde to byly dva kopečky, jen nejsou vidět, pořád si neumím poradit na novém foťáku s bílou - samé „výpaly“, tady se rýže slila s bílým talířem, no ale ono to stejně nevypadalo o moc lépe ani před oříznutím :oops: :mrgreen:
Pokusím se příště trochu si s tím víc pohrát :)

 
Eja
3590 příspěvků 17.01.16 07:39

@Zuzka1973 s tím zvelebením je to těžké, lze z rýže vytvořit věneček a masovou směs dát do středu, esteticky pohodit nějaké zelené lupení…uplácat z rýže krychli či nějaký jiný tvar a maso nechat jakoby stékat z horní plochy po jedné straně dolů + zase zelené…Ale oboje předpokládá, že rýže se aspoň trochu lepí a drží to tvar.
Druhý extrém je hluboký talíř/miska a lžíce ( křeslo, knížka a další potřebné věci, pes a kočka nevadí, jen si čichnou a přestanou loudit…) :mrgreen:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 16.01.16 20:45

@goralka Děkuji, vážím si toho :kytka:
Ale kritika mi nevadí, pokud je přínosná, konstruktivní… Miina to jistě nemyslela ve zlém, však potom sama napsala, že tento typ jídel nemusí.
Já bych se ani nebývala ozvala, ale nemám ráda, když někdo něco odsoudí jen proto, že sám takové jídla nemusí.
Zkoušela jsem už více pokrmů z této oblasti a netuším, jak je zvelebit, aby lahodily i oku…
:mavam:

 
goralka
266 příspěvků 16.01.16 18:04

No Miina navie, ako radi tu chodíme a čítame Zuzkine komentáre, že? Nabudúce si už asi lepšie vyberie, čo a ako bude komentovať.

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 16.01.16 13:40

@Miina K Daduujiným slovům ještě dodám toto: opravdu se neznáme, nešlo o nějaké kamarádské gesto…
Hlavně ale zrovna třeba ona umí podat případnou kritiku tak, že zároveň přidá i radu či tip… Má dar člověka inspirovat i v případě nezdaru…
A takových je tu naštěstí vícero, kteří místo „vypadá to hnusně“ umějí napsat, jak by to mohlo být příště lépe… a to i v případě, že to není jejich oblíbený styl kuchyně…
:kytka:

 
daduuja
977 příspěvků 16.01.16 13:04

@Miina ode mne to, myslím, nebylo o kamarádství, Zuzku jsem nikdy neviděla a znám ji jen podle receptů a fotek a podle toho, co o sobě zveřejní, i tebe znám jen podle fotek, receptů a komentářů a ten tvůj předposlední se mi nelíbil a napsala bych to kdykoliv, protože si myslím, že s takovou kritikou by měl každý začít sám u sebe.
Protože, když se to tu jmenuje Labužník, dle tvých slov, by ani tvoje fotky neobstály.

Příspěvek upraven 16.01.16 v 13:06

 
birkana
1502 příspěvků 16.01.16 12:42

@Miina, my tady (většinou) nehodnotíme jen „fotografické umění“ kuchaře, ale i recept - jak jej autor zpracoval, jak nám při uvaření chutnalo, co vylepšit nebo změnit…

Alespoň pro mě platí, že co mi nechutná:

  • nevařím
  • nehodnotím
  • nepřidávám se do diskuse
  • nezošklivuji ostatním

P. S. Nefotogenických pokrmů je celá dlouhá řada :cert:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 16.01.16 12:33

@Miina Jenže nám to opravdu chutnalo… indickou kuchyni jsme si velmi oblíbili a že nevypadá ladně pro oči? No, to už k ní holt tak nějak patří… Ale to, že nechutná tobě přece neznamená, že ji musíme šmahem odsoudit i my, ostatní…
Pro mě indická kuchyně a ani tento recept slepou uličkou nejsou…
Mimo mísu: tebou uvedený příklad reakce tvé známé neznamená „s grácií“. To, že by řekla, že to muselo dát práce, to není grácie, ale zahrání věci do autu…
„S grácií“ znamená spíše to, že by řekla: „nevypadá to sice nijak vábně, ale jsou holt recepty, kde se se vzhledem moc pracovat nedá. Není to sice můj šálek čaje, ale to už je každého věc… "
Prostě člověk by se měl umět vyjadřovat na určité úrovni.
Kritiku uznávám, ale pouze pokud je konstruktivní… Z tvé kritiky jsem vyčetla pouze to, že indickou kuchyni nemusíš… nic víc…
Milejší by mi bylo, kdybys napsala, jak tedy postupovat, aby to vypadalo lépe… přidala fotku… prostě něco na úrovni, ne jen omílat oblíbené zaklínadlo: "když se to tu jmenuje Labužník…“ Tak jmenuje, no? Ale dle tvé definice bychom to tu museli zabalit všichni, protože ani jeden z nás není „Pán Bůh - Labužník“, u každého z nás najdeš v profilu nějaký ten recept nebo fotku, který se té tvé definici příčí…
Ber to tak, že když nejde o život, jde o…" ;) :kytka:
:mavam:

 
Eja
3590 příspěvků 16.01.16 11:26

@Miina Pokud jsi vařila indické jídlo ( a tam je kombinace koření a jogurtu celkem běžná) a nechutnalo Ti, tak máš asi jiné chutě, na tom není nic divného. A nebo se Ti to prostě nepovedlo uvařit.

Já to s grácií nebudu přehánět, myslíš, že tohle vypadá nějak výrazně lépe??? :think:

 
Miina
43 příspěvků 16.01.16 11:15
Grácie, ta je pěkná.

Ale když to jídlo (jestli to tedy je opravdu jídlo), vypadá tak nevábně, jako by ho… Indickou kuchyni jsem vařila, i maso naložené do jogurtu, pravda, nenadchlo mě. I to, s čím jsem si dala tolik práce, totiž vypadalo hnusně, a co do chuti - no, mám dejme tomu jiné preference. Jedna moje známá jedná a vystupuje vždy s grácií, a ta by o tomto jídle řekla nanejvýš: „To ale muselo dát práce.“ Jenže to můj pocit při pohledu na fotografii opravdu nevystihuje. A když tu vládlo takové ticho, trošku jsem do toho šťouchla. Je pěkné, že se kamarádka kamarádky zastane. Ale: Když se to tu jmenuje Labužník, nemělo by to přece jen vypadat trochu jinak? Moc by mě potěšil pohled na - dejme tomu, no, kdo tak v dnešní společnosti vystupuje jako znalec a labužník? Doplňte podle sebe. Tedy chtěla bych vidět labužníka, který se chopí příboru a tohle jídlo s požitkem sní. Já si umím představit, jak chutná, něco podobného jsem spáchala, ale učím se ze svých slepých uliček a nevracím se tam.

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 15.01.16 11:42

@daduuja Děkuji za slova zastání, tvůj komentář se mi ukázal až nyní.
:kytka:

 
Zuzka1973
1726 příspěvků 15.01.16 11:40

@Miina Možná to nevypadá nic moc, ale chuťově to je výborné.

Vím, že by to šlo nandat na talíř lépe, ale na hraní s jídlem jsem nikdy moc nebyla a nebudu… To je moje slabina a jsem si jí vědoma.

Ovšem nikdy bych se nesnížila natolik, abych ve spojením s jídlem použila slova „vypadá to hnusně“… Ona i kritika lze napsat s grácií, ale to tady umí jen malá hrstka lidí…

 
daduuja
977 příspěvků 15.01.16 11:14

Teda, @Miina, kritika mě vždycky bavila, zvlášť, když jsem se podívala blíž na toho, kdo kritizuje :-)

Vařila jsi někdy Indickou kuchyni, kdy se maso naloží do jogurtu? :mavam:

 
Miina
43 příspěvků 15.01.16 09:58
Vypadá to tedy hnusně.

Co dodat. Labužník?

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Karbanátky Karbanátky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Mrkvový salát Mrkvový salát
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist