Recept Šípkový džem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šípkový džem

Postup

Šípky odstopkujeme a pečlivě zba­víme bubáků, omyjeme, necháme okapat, překrájíme napůl, vydlabe­me semínka a s 250 ml vody vaří­me asi 20 minut doměkka. Hmotu protřeme sítem a odvážíme 500 g šípkového pyré.

Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a rozdělíme je na malé kostičky. V hrnci smíchá­me jablka se šípkovým pyré, cukrem, pomerančovou šťávou i ků­rou a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 3 minuty. Horké plníme do sklenic a ihned uzavřeme.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.06.03 vloženo
  • 15948x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • na 2 sklenice po 500 ml
  • 800 g šípků
  • 500 g jablek
  • kůra a šťáva z 1 chemicky neošetřeného pomeranče
  • 500 g želírovacího cukru (2 : 1)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šípkový džem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z hlívy ústřičné


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na medu Kuře na medu
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist