Recept Sicilské purpetti fúze

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sicilské purpetti fúze

Úvod

Asi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette a na Sicilii na purpetti aj tento je jeden z nich dole z juhu a ako vsetko co robim nzdy pomenim a takze na miesto tradicneho hovadzieho som pouzil bravcove. Takze fasirky bez trojobalu ale s ricottou a piniovymi orieskami v paradajkovej omacke s cervenym vinom.

Postup

1-Cibulu a cesnak sme nakrajali na drobno a 2/3 sme oprazili spolu s piniovymi orieskami na olivovom oleji.Nechali ochladnut a vmiesali do mleteho bravcoveho. Pridali sme cca. 200g syra ricotta ( podobny tvarohu) a zopar lyzic ostreho struhaneho syru parmezanu a na drobno nakrajaneho cerstveho petrzlenu. Nakoniec sme pridali vajicko sol , korenie podla chuti ( ja nikdy neviem trafit, ale radsej nech si prisolia) a posledne sme vmiesali struhanku tak cca . 3 lyzice ( tolko aby nam vznikla dobra zmes )vsetko sme poriadne premiesali. Dal som do ladnicky ( treba min. 1 hodinu).

2-1/3 cibule a cesnaku sme pridali do druheho hrnca na olivovy olej oprazit. Pridali sme na drobno nakrajanu masitu papriku a podliali cervenym vinom , a nechali niekolko minut prevriet. Potom sme pridali paradajkovy pretlak , drvene paradajky talianske z konzervy a cerstve cherry paradajky plus oregana sol korenie. ( dako moze pridat este vegetu podla chute ). Varili sme dalsich cca. 15 minut pokial paprika nezmakla. Kto chce to upravit k cesko -slovenskym chutiam moze zahustit , ale v taliansku sa to moc nerobi.

3-S mokrymi rukami sme vyformovali gulky ktore sme stlacili na plochsie. Do rozohriateho oleja sme dali vyprazat do zlatista. Nakoniec sme ich dali to teplej omacky prehriat . Servirovali s cerstvym chlebom cabiattou.

Recept je z kategorií: Mleté maso Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 30.10.10 vloženo
  • 7742x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g mleté bravčové mäso
  • strúhanka
  • 200 g ricotta
  • 3 lyzice vňať petržlenová
  • 2 lyzice strúhaný parmezán
  • 3 struciky cesnak
  • 1 vacsia cibuľa
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 600ml drvene paradajky v konzerve
  • 1 lyzicka oregano sušené
  • 200ml víno červené
  • 1 vajce
  • 1 veľká farebná mäsitá paprika
  • 10 paradajky cherry
  • 1-2 lyzice piniove oriesky podla chute
  • 3 lyzice olej olivový na vyprazanie
  • olej rastlinný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 01.07.12 15:41

Robili sme znova ale mensie, plus po navsteve Talianska tam si polpetti robi kazdy podla svojho tak ako u a nas gulasek…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Yelen 25.05.12 17:53

Uvařeno z hovězího a vepřového výběrového mletého … Jak je vidět na fotce, poměr maso/omáčka nám vyšel řekněme trochu „nevegetariánský“ :-D
Chuťový zážitek se těsně blíží dokonalosti i přesto, že jsme neměli piniové oříšky … takže to budeme muset někdy uvařit ještě jednou !! Může se ale stát, že s oříšky pro hodnocení nebude stačit pět hvězdiček ;-)
Díky Bento !!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sicilské purpetti fúze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 01.06.12 08:14

:oops: Scholastica, som na cestach a daako mi to neslo prepisat ale uz je to spravene. Ked chces ist naozaj tradicne, spravte Polpette & Polpettoni mensie, viac roboty ale stoji to za to. :palec:

 
Scholastica
23 příspěvků 31.05.12 20:53

Chystám se na tento recept, tak si dovolím trochu zašťourat. V ingrediencích chybí piniové oříšky, já je asi nahradím mandlema, ale myslím, že je škoda, že tam nejsou :).

 
svato
1400 příspěvků 30.10.10 20:55

tá verzia s malými gulôčkami a cestovinami, ktorú spomína Sveva, ma láka

 
Bento
794 příspěvků 30.10.10 15:15

Sveta , mas uplne pravdu ja to preprisem ten nazov pridam slovo „fuzia“.
Ja nie som purista skor experimentator.
Inac velmi podobnu komplikovanu verziu aj s ricottou ( jasne ze bez bravcoveho sme mali v Erice )

 
sveva
751 příspěvků 30.10.10 14:31

Je to pěkný recept a jsem ráda, že se ti podařilo opravit purpetii na správné purpetti (v nářečí purpetti cu sucu). Klasické purpetti jsou jednodušší, bez ricotty a téměř výhradně z hovězího masa. Vlastně hodně podobné našim karbenátkám s dobrou dávkou strouhaného sýra (pecorino). Z historických důvodů na Sicilii neholdují vepřovému. Když vepřové tak přidají trochu telecího, aby nebyly suché. Před smažením je obalují v mouce a potom je nechají dost dlouho probublávat v omáčce, aby chuť do ní přešla. Často se připravují docela maličké kuličky, které se po osmažení vloží do omáčky (sugo) a použijí se na těstoviny, nejlépe dlouhé. Je to pochoutka.
Zdravím všechny spolutrpící na novém webu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist