Recept Sicilské purpetti fúze

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sicilské purpetti fúze

Úvod

Asi kazda domacnost v Taliansku ma svoj recept na polpette a na Sicilii na purpetti aj tento je jeden z nich dole z juhu a ako vsetko co robim nzdy pomenim a takze na miesto tradicneho hovadzieho som pouzil bravcove. Takze fasirky bez trojobalu ale s ricottou a piniovymi orieskami v paradajkovej omacke s cervenym vinom.

Postup

1-Cibulu a cesnak sme nakrajali na drobno a 2/3 sme oprazili spolu s piniovymi orieskami na olivovom oleji.Nechali ochladnut a vmiesali do mleteho bravcoveho. Pridali sme cca. 200g syra ricotta ( podobny tvarohu) a zopar lyzic ostreho struhaneho syru parmezanu a na drobno nakrajaneho cerstveho petrzlenu. Nakoniec sme pridali vajicko sol , korenie podla chuti ( ja nikdy neviem trafit, ale radsej nech si prisolia) a posledne sme vmiesali struhanku tak cca . 3 lyzice ( tolko aby nam vznikla dobra zmes )vsetko sme poriadne premiesali. Dal som do ladnicky ( treba min. 1 hodinu).

2-1/3 cibule a cesnaku sme pridali do druheho hrnca na olivovy olej oprazit. Pridali sme na drobno nakrajanu masitu papriku a podliali cervenym vinom , a nechali niekolko minut prevriet. Potom sme pridali paradajkovy pretlak , drvene paradajky talianske z konzervy a cerstve cherry paradajky plus oregana sol korenie. ( dako moze pridat este vegetu podla chute ). Varili sme dalsich cca. 15 minut pokial paprika nezmakla. Kto chce to upravit k cesko -slovenskym chutiam moze zahustit , ale v taliansku sa to moc nerobi.

3-S mokrymi rukami sme vyformovali gulky ktore sme stlacili na plochsie. Do rozohriateho oleja sme dali vyprazat do zlatista. Nakoniec sme ich dali to teplej omacky prehriat . Servirovali s cerstvym chlebom cabiattou.

Recept je z kategorií: Mleté maso Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 30.10.10 vloženo
  • 7641x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g mleté bravčové mäso
  • strúhanka
  • 200 g ricotta
  • 3 lyzice vňať petržlenová
  • 2 lyzice strúhaný parmezán
  • 3 struciky cesnak
  • 1 vacsia cibuľa
  • 2 lyzice paradajkový pretlak
  • 600ml drvene paradajky v konzerve
  • 1 lyzicka oregano sušené
  • 200ml víno červené
  • 1 vajce
  • 1 veľká farebná mäsitá paprika
  • 10 paradajky cherry
  • 1-2 lyzice piniove oriesky podla chute
  • 3 lyzice olej olivový na vyprazanie
  • olej rastlinný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 01.07.12 15:41

Robili sme znova ale mensie, plus po navsteve Talianska tam si polpetti robi kazdy podla svojho tak ako u a nas gulasek…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Yelen 25.05.12 17:53

Uvařeno z hovězího a vepřového výběrového mletého … Jak je vidět na fotce, poměr maso/omáčka nám vyšel řekněme trochu „nevegetariánský“ :-D
Chuťový zážitek se těsně blíží dokonalosti i přesto, že jsme neměli piniové oříšky … takže to budeme muset někdy uvařit ještě jednou !! Může se ale stát, že s oříšky pro hodnocení nebude stačit pět hvězdiček ;-)
Díky Bento !!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sicilské purpetti fúze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 01.06.12 08:14

:oops: Scholastica, som na cestach a daako mi to neslo prepisat ale uz je to spravene. Ked chces ist naozaj tradicne, spravte Polpette & Polpettoni mensie, viac roboty ale stoji to za to. :palec:

 
Scholastica
23 příspěvků 31.05.12 20:53

Chystám se na tento recept, tak si dovolím trochu zašťourat. V ingrediencích chybí piniové oříšky, já je asi nahradím mandlema, ale myslím, že je škoda, že tam nejsou :).

 
svato
1400 příspěvků 30.10.10 20:55

tá verzia s malými gulôčkami a cestovinami, ktorú spomína Sveva, ma láka

 
Bento
794 příspěvků 30.10.10 15:15

Sveta , mas uplne pravdu ja to preprisem ten nazov pridam slovo „fuzia“.
Ja nie som purista skor experimentator.
Inac velmi podobnu komplikovanu verziu aj s ricottou ( jasne ze bez bravcoveho sme mali v Erice )

 
sveva
751 příspěvků 30.10.10 14:31

Je to pěkný recept a jsem ráda, že se ti podařilo opravit purpetii na správné purpetti (v nářečí purpetti cu sucu). Klasické purpetti jsou jednodušší, bez ricotty a téměř výhradně z hovězího masa. Vlastně hodně podobné našim karbenátkám s dobrou dávkou strouhaného sýra (pecorino). Z historických důvodů na Sicilii neholdují vepřovému. Když vepřové tak přidají trochu telecího, aby nebyly suché. Před smažením je obalují v mouce a potom je nechají dost dlouho probublávat v omáčce, aby chuť do ní přešla. Často se připravují docela maličké kuličky, které se po osmažení vloží do omáčky (sugo) a použijí se na těstoviny, nejlépe dlouhé. Je to pochoutka.
Zdravím všechny spolutrpící na novém webu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist