Recept Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřejte troubu a nachystejte dva si plechy (potřít nebo vyložit papírem).
Elektrickým šlehačem utřete v misce máslo a pomalu zašlehejte javorový sirup smíchaný s pěti lžícemi vody a špetkou soli. (Máslo se sirupem se sice moc nespojí, ale ničemu to nevadí) Přimíchejte pomalu obě mouky a skořici a nakonec vmíchejte vařečkou ořechy a semínka. Je-li těsto lepivé, přidejte lžíci mouky. Tvarujte kuličky nebo hrudky (lžičkami nebo rukama), klaďte na plech a pečte asi 20 minut.
Je to moc rychlé a sladké tak akorát. Navíc hrudky krásně při pečení voní.

Tip na obměnu (müsli hrudky): do těsta přidejte o jednu lžíci javorového sirupu víc a k mouce přidejte 2 lžíce mletých ovesných vloček.

Zdroj: Apetit 2/07, (bio)recept Hanky Zemanové

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 20.01.08 vloženo
  • 4769x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 100 g másla, může být v kvalitě bio (jak uvádí originál)
  • 100 g javorového sirupu
  • špetka soli
  • 100 g hladké přeničné mouky (bio)
  • 80 g jemně mleté špaldové celozrnné mouky (bio)
  • 100 g semínek a nahrubo nasekaných ořechů (např. 50 g slunečnice a 50 g ořechů nebo mandlí)
  • 1 lžička mleté skořice nebo špetka mleté pravé vanilky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Mischka
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Semínkovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem

Já mám bohužel starou plynovou Moru, na které žádné stupně nejsou. Každé pečení je tudíž sázka do loterie;)

 
Shira313
117 příspěvků 25.01.09 03:43
Na doplnenie - teplota rúry

Chýbala mi teplota rúry. Na webovej stránke Apetitu som našla 160°C.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist