Recept Selské brambory z Vysočiny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, překrájíme, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Zelí propláchneme vodou, vložíme na jednu pokrájenou cibuli osmaženou na sádle, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a půl hodiny dusíme. Pak zelí přisladíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme i druhou pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájený salám a opečeme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přelijeme tukem z rozškvařené slaniny, vmícháme horké zelí a povrch ozdobíme škvarečky slaniny, salámem a cibulí. Ozdobíme petrželkou.

Šťouchané brambory se podávaly také, když se stloukalo máslo. To se pak po uvaření rozšťouchaly, polily čerstvým máslem a podávaly se studeným podmáslím.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 18.04.04 vloženo
  • 6966x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • drcený kmín
  • 1 lžička cukru
  • 100 g měkkého salámu
  • 100 g slaniny
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selské brambory z Vysočiny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Selské brambory z Vysočiny

Tome, co kdybys ty brambůrky přijel připravit rovnou na Vysočinu?…:-))

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist