Recept Selské brambory z Vysočiny

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, překrájíme, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Zelí propláchneme vodou, vložíme na jednu pokrájenou cibuli osmaženou na sádle, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a půl hodiny dusíme. Pak zelí přisladíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme i druhou pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájený salám a opečeme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přelijeme tukem z rozškvařené slaniny, vmícháme horké zelí a povrch ozdobíme škvarečky slaniny, salámem a cibulí. Ozdobíme petrželkou.

Šťouchané brambory se podávaly také, když se stloukalo máslo. To se pak po uvaření rozšťouchaly, polily čerstvým máslem a podávaly se studeným podmáslím.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 18.04.04 vloženo
  • 7015x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • sůl
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • drcený kmín
  • 1 lžička cukru
  • 100 g měkkého salámu
  • 100 g slaniny
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Selské brambory z Vysočiny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Selské brambory z Vysočiny

Tome, co kdybys ty brambůrky přijel připravit rovnou na Vysočinu?…:-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist