Recept Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Postup

Mleté maso se všemi dalšími pochutinami nejraději rukama v míse důkladně promícháme. Zabalíme pevně do 2 alobalových obdélníků a dáme na plech do vyhřáté trouby péct až 1 hodi­nu podle zvyklostí. Na plechu ji trochu podlijeme vodou. Osvěd­čilo se dělat 2 šišky ve dvou kusech alobalu, které položíme vedle sebe do remosky, opět tro­chu podlijeme vodou a pečeme - zde je doba pečení delší.

Upečená sekaná by měla být tužší, abychom ji mohli nakrájet na přiměřené plátky (viz foto), které potom namáčíme do omáčky. Omáčku připravíme smícháním uvedených součástí - je trochu pikantnější, bezvad­ná pro večerní společnost.

Zároveň s nakrájenou seka­nou většinou podáváme v toas­teru nasucho opečený bílý či tmavý toustový chléb (stačí 1 balení, tousty opékáme něco málo přes 3 minuty), opečené krajíčky rozdělíme na 3 části (pruhy - viz foto), které také podle chuti namáčíme do omáč­ky, nebo přikusujeme suché k namočeným kouskům sekané. K pití se hodí víno i pivo.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 4127x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na sekanou:
  • 1000 g mletého bůčku nebo ramínka (kdo má raději, dá 1/3 hově­zího masa)
  • 2 lžič­ky zázvoru
  • 1,5 lžič­ky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžičky vegety
  • 1 a 1/3 lžičky soli
  • kolem 1 dl teplé vody
  • olejem po­třen-alobal.
  • Na omacku:
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžíce octa
  • 8 stroužků protlačeného (utřeného) čes­neku - množství volíme podle toho, jak je rodina zvyklá, a po­dle toho, jak je česnek ostrý.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist