Recept Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Postup

Mleté maso se všemi dalšími pochutinami nejraději rukama v míse důkladně promícháme. Zabalíme pevně do 2 alobalových obdélníků a dáme na plech do vyhřáté trouby péct až 1 hodi­nu podle zvyklostí. Na plechu ji trochu podlijeme vodou. Osvěd­čilo se dělat 2 šišky ve dvou kusech alobalu, které položíme vedle sebe do remosky, opět tro­chu podlijeme vodou a pečeme - zde je doba pečení delší.

Upečená sekaná by měla být tužší, abychom ji mohli nakrájet na přiměřené plátky (viz foto), které potom namáčíme do omáčky. Omáčku připravíme smícháním uvedených součástí - je trochu pikantnější, bezvad­ná pro večerní společnost.

Zároveň s nakrájenou seka­nou většinou podáváme v toas­teru nasucho opečený bílý či tmavý toustový chléb (stačí 1 balení, tousty opékáme něco málo přes 3 minuty), opečené krajíčky rozdělíme na 3 části (pruhy - viz foto), které také podle chuti namáčíme do omáč­ky, nebo přikusujeme suché k namočeným kouskům sekané. K pití se hodí víno i pivo.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 4117x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na sekanou:
  • 1000 g mletého bůčku nebo ramínka (kdo má raději, dá 1/3 hově­zího masa)
  • 2 lžič­ky zázvoru
  • 1,5 lžič­ky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžičky vegety
  • 1 a 1/3 lžičky soli
  • kolem 1 dl teplé vody
  • olejem po­třen-alobal.
  • Na omacku:
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžíce octa
  • 8 stroužků protlačeného (utřeného) čes­neku - množství volíme podle toho, jak je rodina zvyklá, a po­dle toho, jak je česnek ostrý.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sekané kousky s pikantní čínskou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist