Recept Segedýnský guláš

aneb Segedínský guláš 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Segedýnský guláš

Postup

Vepřové nakrájíme na kostky, udusíme v otevřeném papiňáku s několika nakrájenými cibulemi. Mícháme, až maso pustí vodu i kapku tuku, aby cibule zavadla. Než se to začne připalovat, dám dvě lžíce sladké papriky, špetku pálivé, lžičku gulášového koření, kousek masoxu a sklenku vody.

Zavřeme papiňák a dusíme. Když je maso měkké, přehodíme do kastrolu a v tom samém papiňáku udusíme propláchnuté, překrájené kyselé zelí podlité vodou. Po dvaceti minutách vodu slijeme, zelí přidáme k masu a zahustíme šálkem smetany se dvěma lžícemi mouky.

Chce to houskový knedlík, to je marný!

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 12.12.05 vloženo
  • 31794x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • libová krkovička
  • tři až čtyři cibule
  • paprika sladká i pálivá
  • gulášové koření
  • masox
  • kyselé zelí
  • šálek smetany
  • trocha hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 06.10.07 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Segedýnský guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
honzi
21 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš

Jsem rád, že vám přišel k chuti. S tím bobkáčem a novým kořením to nemusí být špatné.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Segedínský guláš - honzi :-)

tvůj recept je nejbližší tomu mému, jen přidávám bobkový list a nové koření, pár stroužků česneku nesmí chybět, po houbovém týdnu jsme si moc a moc pochutnali. Dík :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist