Recept Saltimbocca di pollo

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Saltimbocca di pollo

Úvod

dalsi recept z bylinkove zahradky…

Postup

Naklepat prsa na velice tenko. V misce smíchat olej s česnekem a potřít tím plátky kuřete. Osolit, opepřit a posypat šalvějí. Nahoru položit plátky šunky, přeložit je, jejich okraje dohromady naklepat paličkou a zajistit je párátky.

Na velké pánvi rozehřát máslo a osmažit na něm plátky po obou stranách do hněda, asi 8-10min.

Zalít vínem, přidat čerstvou šalvěj, sůl a pepř. Snížit oheň na středně nízký a dusit plátky po 13-18min., nebo až jsou měkké. Zahustit omáčku škrobem a popřípadě ji zředit trochou vody, chcete-li. Prohřát a podávat horké.

P.S.: Saltimbocca v překladu znamená ¨skoč do úst¨.

Recept je z kategorií: Prsa



Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 4260x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 3 lžíce olivového leje
  • 3 lžíce utřeného česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 8 lístků čerstvé šalvějě, nebo 1 lžíce mleté šalvěje
  • 300g prosciutto šunky, nebo jiné suché šunky na tenké plátky nakrájené
  • 2 lžíce másla
  • 160ml suchého bílého vína
  • 2 lžičky posekané čerstvé šalvěje, nebo 1/2 lžičky mleté šalvěje
  • 3/4 lžičky škrobové moučky
  • voda podle potřeby

Doporučená příloha

  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Saltimbocca di pollo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 23:50

esme a dal tam Tvuj drahy jinou bylinku? Nebo cely recept je jiny…

 
babi
6360 příspěvků 05.03.11 20:34

sliva, jeden ze stalic v mem repertoaru:
klasika http://www.labuznik.com/…saltimbocca/
a neitalsky recept http://www.labuznik.com/…-s-kuskusem/
Mas pravdu, je to rychlovka jak delana na bleskovou veceri pod dozorem hladovych oci…

 
esmeralda
4799 příspěvků 04.03.11 22:07

Moje drahá polovice nedávno vytvořila pro návštěvu něco velice podobného. Dost mě překvapilo že ač Saltimbocca, nebyl v tom šalvěj. Ale bylo to vynikající.

 
sliva78
73 příspěvků 04.03.11 08:01

Mám ráda všechny pokrmy, které se podlévají vínem… a kombinace s česnekem, šalvějí a pršutem je velmi chutná, krásně to vonělo a ještě lépe chutnalo. Navíc je to rychlovka.

 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 21:32

sliva, to mam radost! Je to klasicky recept adaptovany na kure. Dekuji Ti za vyzkouseni…

 
sliva78
73 příspěvků 03.03.11 17:38

Včera jsme měli k večeři a pochutnali si! Díky

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist