Recept Rýžový nákyp v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vsechny ingredience dobre promíchejte v pomalém hrnci. Zakryjte poklickou a varte na HIGH 1½ - 3 hodiny, podle druhu rýze. Asi po jedné hodine promíchejte.

Jiný zpusob varení: varte prvních 30 minut na HIGH, snizte na LOW a varte tak dlouho az se mléko vstrebá. Po jedné hodine zamíchejte. Nákyp by mel být hotov po asi dvou hodinách. Pokud není, zvyste na HIGH.

První zpusob varení je jednodussí.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce



Nahlásit recept

  • 29.06.06 vloženo
  • 5945x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 l mléka
  • 240-250 ml rýze
  • 240 ml cukru
  • 3 PL studeného tuku v malých kouscích
  • 1/4 KL soli (lze vynechat)
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 120 ml mletých nebo drcených susených merunek nebo hrusek
  • ½KL skorice

Doporučená příloha

  • zádná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

TomP 14.05.13 07:56

Recept je bohužel zcela nepoužitelný. Moc mléka, málo rýže, strašně moc cukru. Po třech hodinách byla rýže rozvařená na atomy, ale pořád pod hladinou mléka. Dosypal jsem tam minimálně 150 g ovesných vloček, načež se z toho stala polonákyp, polokaše, nicméně pořád odporně přeslazené jídlo. Ostatní recepty používají na hrnek rýže mléka do 1 l, přidávají vejce, toto je opravdu totálně mimo. Nerozumím motivaci člověka, který něco takového plácne na net, aniž by to sám vyzkoušel.

Diskuse k receptu Rýžový nákyp v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník MartinaN02
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýžový nákyp v pomalém hrnci.

Toto mi ani nepripadá ako ryžový nákyp.Presne tak isto robím ryžu v mlieku(bez ovocia),ale to považujem za kašu,nie nákyp.U nás do nákypu patria vajcia.
Inak ryžu robím normálne s vodou v rúre a keď je mäkká dorobím ju na sporáku - pridám toľko mlieka,koľko sa vsiakne.

 
Machnacanka
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýžový nákyp v pomalém hrnci.

Dnes som vyskúšala, je chuťove veľmi dobrý, ale mala som nejakú blbú ryžu, lebo aj keď som ešte hodinu pridala, ryža bola tvrdá, ale nie všetka. Bol to nejaký blbý mišung. Budem musieť dávať pozor akú ryžu kupujem.

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýžový pudink v pomalém hrnci.

Vse o pomalém hrnci, jeho výhodách, se lze docíst na www.dyson.cz/bionaire/rival .

 
Lindaa
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýžový pudink v pomalém hrnci.

Rýzový pudink nebo nákyp delám v mikrovlnce. Tchýne ho zá:,–(ne delá v posteli - na muj vkus krapet zdlouhavejsí postup, ale jí to vyhovuje. Na co je vlastne pomalý hrnec dobrý - krome toho ze do neho vsechno nacpu a pak nekolik hodin cekám na výsledek. Neberte to prosím jako výsmech, ale poslední dobou se tu roztrhl pytel s recepty pro pomalý hrnec, ale at delám co delám nevidím v nem zadnou výhodu. Muze mi to nekdo vysvetlit - prosím?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rýzový pudink v pomalém hrnci.

Recept jsem nevyzkousel. Sladká jídla nemohu jíst.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Patizonové placičky

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Karbanátky Karbanátky
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist