Recept Rýžový koláč s pomeranči (dia) Dia

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýžový koláč s pomeranči (dia)

Postup

Na těsto smícháme mouku, margarin, ovocný cukr a lžíci vody, prohněteme a dáme asi na 30 minut do chladničky.

Na náplň přivedeme k varu mléko se solí, ovocný cukr a vanilkovou dřeň, přisypeme rýži a na mírném ohni povaříme asi 45 minut. Rýžovou kaši pak necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme asi na 180 °C (horkovzdušnou asi na 160 °C). Těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěnou formu o průměru asi 26 cm, několikrát propíchneme vidličkou a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout.

Želatinu dáme změknout do studené vody. Pomerančovou kůru, šťávu a jogurt vmícháme do kaše a dochutíme tekutým sladidlem. Přidáme rozpuštěnou želatinu. Když začne rýžová hmota rosolovatět, vmícháme do ní ušlehanou smetanu.

Na korpus, který jsme nechali v dortové formě, navršíme rýžovou směs, uhladíme ji a dáme zhruba na 3 hodiny do chladničky.

Pomeranče omyjeme v horké vodě, osušíme a z kůry nakrájíme tenké dlouhé hoblinky. Poté plody oloupeme a rozdělíme na dílky. Okraj formy odstraníme, dort poklademe pomerančem a ozdobíme hoblinkami z kůry.

1 kousek asi 210 kcal, tj. 880 kJ; 5 g bílkovin, 10 g tuků, 26 g sacharidů.

Recept je z kategorií: Pro diabetiky



Nahlásit recept

  • 08.05.06 vloženo
  • 6651x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • *Na křehké těsto:*
  • 75 g studeného margarinu
  • 125 g tmavé pšeničné mouky
  • 40 g ovocného cukru;
  • *Na náplň a ozdobení:*
  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • 60 g ovocného cukru
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • 125 g kulatozrnné rýže
  • 5 plátků želatiny
  • 1 PL strouhané pomerančové kůry
  • 150 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 150 g jogurtu (*1.5 %*)
  • tekuté sladidlo
  • 150 ml smetany ke šlehání (*33 %*)
  • 2 pomeranče.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýžový koláč s pomeranči (dia)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist