Recept Rýže s jehněčím masem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rýže s jehněčím masem

Postup

1. Rýži vaříme v 500 ml osolené vody asi 10 min., scedíme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek posekáme.

2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na tomtéž tuku opražíme mandle, oříšky kešú, pistácie a rozinky a rovněž vyjmeme.

3. Jehněčí maso opečeme na 2 lžících oleje, přidá­me veškeré koření. Přilijeme polovinu jogurtu, smetany a vývaru. Přikryté dusíme asi 15 min.

4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu vyma­žeme olejem. Střídavě do ní ve vrstvách klademe rýži a maso. Přelijeme zbytkem smetany, vývaru a jogurtu. Přikryté pečeme asi 20 min.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 05.07.02 vloženo
  • 5290x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 830 kcal, 30 g bílkovin, 54 g tuků, 52 g sachar.
  • 200 g rýže
  • 1 cibule
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g jehněčího ramínka
  • 6 lžic oleje
  • po 30 g mandl. lu­pínků, oříšků kešú a pistá­cií
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1/2 lžič­ky římského kmínu
  • špet­ka kayenského pepře
  • 1 ks skořice
  • 6 hřebíčků
  • na špičku nože strouhaného muškátového ořiš­ku
  • 125 g jogurtu
  • 115 ml smetany
  • 250 ml slepičího vývaru (z kostky)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 29.12.10 18:36

Udělala jsem jenom jednu vrstvu a ozdobila pecenym lilkem. Recept patri mezi velmi oblibene !

Diskuse k receptu Rýže s jehněčím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra  29.12.10 18:36

Udělala jsem jenom jednu vrstvu a ozdobila pecenym lilkem. Recept patri mezi velmi oblibene !

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Ořechový koláč Ořechový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist