Recept Rychlé čokoládové suflé

(Hodnoceno 6x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé čokoládové suflé

Postup

Nalámejte čokoládu na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vymíchejte hladké řídké těsto. Vymažte máslem a vysypte moukou 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijte do nich čokoládovou směs. Pečte 10 min. v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Po upečení opatrně objeďte suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit.
Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.

Poznámka:
Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečkách nechat 1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 min. před pečením. Zkuste to obojím způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.
Co se servírování týče, já ho nevyklopuju, ale podávám rovnou v hrnečku. Mám tento dezert radši míň propečený a na talíři by se mi asi rozplizl.

Dobrou chuť, tenhle božský čokoládový dezert stojí za to.

Recept je z kategorií: Čokoláda



Nahlásit recept

  • 07.10.05 vloženo
  • 87323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g kvalitní hořké čokolády (70% kakaa)
  • 90 g másla + 20 g na vymazání hrníčků
  • 120 g cukru
  • 3 vejce
  • 40 g mouky + 1 lžíce

Doporučená příloha

  • vanilková omáčka (créme anglaise), kopeček vanilkové zmrzliny

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sojkin 22.05.14 10:42

Výborný a rychlý recept. Čokoládu jsem použil 74% a cukru stačí 90g, dle předchozího komentáře

Odkaz na uvaření

eMie 20.05.14 17:00

Super recept! Po přečtení komentářů jsem dala jen asi 90g cukru (krupice) a je to výborné!

Odkaz na uvaření

icedrink 31.03.14 17:38

vynikající recept do středu směsi přidám bílou čokoládu a z čoko sufl vyteče bak bílá náplň

Odkaz na uvaření

nelsab 10.12.13 18:17

Vyzkoušela jsem tento recept a byl opravdu dobrý, lepší než v nějaké restauraci. Dělala jsem to do forem na muffin.

Odkaz na uvaření

ell 63 30.11.13 16:45

dnes jsem zkousela sufle. Kdysi jsem to jedla a moc mi to chutnalo :) dava jsem to do forem na muffiny… Z původniho receptu jsem dala mene cukru, i tak se mi to zdalo prilis sladke. Pekla jsem 9 min. a vnitrek nebyl tekuty, byl „nedopeceny“ ale netekl…

Odkaz na uvaření

hladovka1 15.09.13 21:20

Dodrzela jsem postup, myslim, ze se to povedlo, ale pro me i manzela to je nepozivatelne sladke. Jsem rada, ze jsem to zkusila, ale vicekrat to urcite opakovat nebudu.

Odkaz na uvaření

PetrulinkaPal 30.06.13 17:25

Vynikající, děkuji za recept!!!

Odkaz na uvaření

Monulie 06.12.12 12:08

Místo mouky jsem „vysypala“ formičky plátky mandlí. Vyfotit celé suflé jsem nestihla, mlsná byla rychlejší..:) Aspoň je vidět ten tekutější vnitřek.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Labužník Lištička02 01.11.12 16:55

Mňamka! :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

suzja 07.08.12 19:23

Nejlepsi je z cokolady z vanocnich nebo velikonocnich cokoladovych figurek. Nadherne nadychane narozdil od kvalitni cokolady:-) Povedlo se jiz 10× a paradna mnamka. Zuz

Odkaz na uvaření

Mmisa 31.07.12 15:13

Suflé mi vůbec nechutnalo :(

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Werun 10.07.12 19:31

Suflééé se mi povedlo. :))

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlé čokoládové suflé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
221 příspěvků 02.04.14 16:37
Molten Chocolate Cake - Lava Cake

Tento recept vynalezl slavny francouzky chef Jean – Georges Vongerichten
Jeho originalni recept je:
Maslo 12 g, horko sladka cokolada 18 g, 2 vejce, 2 zloutky, 1/4 cup =6 g cukru, spetka soli a 2 PL mouky
Postup :
1. Predehrat troubu na 232 C. Pripravit 4 formicky ( ramekins) vymazat maslem a vysipat moukou. Vyklepat predatecnou mouku a dat si je na stranu
2. Nad parou v misce rozpustit maslo s cokoladou. V dalsi misce uslehat vejce a zloutky s cukrem a soli az nabydou hustotu.
3. Vyslehat cokoladu do hladka a rychle vmichat do vajickove smesi zaroven z moukou. Rozdelit do formiceka peci v predehrate troube asi 8 minut. Nechat asi 1 minutu schladit otocit na talir a pockat asi 10 vterin a vyklopit.

Tento desert muze byt pripraven i nekolik dni dopredu, ale pred pouzitim privest do pokojove teploty.

activni doba casu na pripravu 20 minut
totalni doba 35 minut
Ja jsem se techto desertu nadela v dobe meho pusobeni v hotelu peknych par stovek a je to vynikajici desert ktery se da pripravit dopredu a popripade i zmrazit pro pristi upotrebeni.

Příspěvek upraven 22.05.14 v 13:45

 
Mmisa
1 příspěvek 31.07.12 15:15
Čokoládové suflé

Vůbec mi to nechutnalo :nevim:

 
Werun
1 příspěvek 10.07.12 19:58
Povedlo se!! :)

:) suflé bylo vynikající..

 
inessi
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Rychlé čokoládové suflé

Moje rodina miluje čokoládu a ruzné dezerty vyzkoušela jsem a bylo to moc dobré mužeš mi poslat prosimté recepty nejake zkoušim asbiram diky chvalim TE

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé čokoládové suflé

Dnes moji dceru honila mlsná a našla jsem na Labu toto suflé a moc nám chutnalo.
Máš pravdu chocolat, je to lepší rozplizlejší :-)
Slibovala jsem dceři ještě créme anglaise, ale už nebyl potřeba…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s...
TOPlist