Recept Rychlé čokoládové suflé

(Hodnoceno 6x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rychlé čokoládové suflé

Postup

Nalámejte čokoládu na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Vymíchejte hladké řídké těsto. Vymažte máslem a vysypte moukou 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijte do nich čokoládovou směs. Pečte 10 min. v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Po upečení opatrně objeďte suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit.
Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.

Poznámka:
Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečkách nechat 1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 min. před pečením. Zkuste to obojím způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.
Co se servírování týče, já ho nevyklopuju, ale podávám rovnou v hrnečku. Mám tento dezert radši míň propečený a na talíři by se mi asi rozplizl.

Dobrou chuť, tenhle božský čokoládový dezert stojí za to.

Recept je z kategorií: Čokoláda



Nahlásit recept

  • 07.10.05 vloženo
  • 89085x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g kvalitní hořké čokolády (70% kakaa)
  • 90 g másla + 20 g na vymazání hrníčků
  • 120 g cukru
  • 3 vejce
  • 40 g mouky + 1 lžíce

Doporučená příloha

  • vanilková omáčka (créme anglaise), kopeček vanilkové zmrzliny

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sojkin 22.05.14 10:42

Výborný a rychlý recept. Čokoládu jsem použil 74% a cukru stačí 90g, dle předchozího komentáře

Odkaz na uvaření

eMie 20.05.14 17:00

Super recept! Po přečtení komentářů jsem dala jen asi 90g cukru (krupice) a je to výborné!

Odkaz na uvaření

icedrink 31.03.14 17:38

vynikající recept do středu směsi přidám bílou čokoládu a z čoko sufl vyteče bak bílá náplň

Odkaz na uvaření

nelsab 10.12.13 18:17

Vyzkoušela jsem tento recept a byl opravdu dobrý, lepší než v nějaké restauraci. Dělala jsem to do forem na muffin.

Odkaz na uvaření

ell 63 30.11.13 16:45

dnes jsem zkousela sufle. Kdysi jsem to jedla a moc mi to chutnalo :) dava jsem to do forem na muffiny… Z původniho receptu jsem dala mene cukru, i tak se mi to zdalo prilis sladke. Pekla jsem 9 min. a vnitrek nebyl tekuty, byl „nedopeceny“ ale netekl…

Odkaz na uvaření

hladovka1 15.09.13 21:20

Dodrzela jsem postup, myslim, ze se to povedlo, ale pro me i manzela to je nepozivatelne sladke. Jsem rada, ze jsem to zkusila, ale vicekrat to urcite opakovat nebudu.

Odkaz na uvaření

PetrulinkaPal 30.06.13 17:25

Vynikající, děkuji za recept!!!

Odkaz na uvaření

Monulie 06.12.12 12:08

Místo mouky jsem „vysypala“ formičky plátky mandlí. Vyfotit celé suflé jsem nestihla, mlsná byla rychlejší..:) Aspoň je vidět ten tekutější vnitřek.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Labužník Lištička02 01.11.12 16:55

Mňamka! :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

suzja 07.08.12 19:23

Nejlepsi je z cokolady z vanocnich nebo velikonocnich cokoladovych figurek. Nadherne nadychane narozdil od kvalitni cokolady:-) Povedlo se jiz 10× a paradna mnamka. Zuz

Odkaz na uvaření

Mmisa 31.07.12 15:13

Suflé mi vůbec nechutnalo :(

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Werun 10.07.12 19:31

Suflééé se mi povedlo. :))

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Rychlé čokoládové suflé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
222 příspěvků 02.04.14 16:37
Molten Chocolate Cake - Lava Cake

Tento recept vynalezl slavny francouzky chef Jean – Georges Vongerichten
Jeho originalni recept je:
Maslo 12 g, horko sladka cokolada 18 g, 2 vejce, 2 zloutky, 1/4 cup =6 g cukru, spetka soli a 2 PL mouky
Postup :
1. Predehrat troubu na 232 C. Pripravit 4 formicky ( ramekins) vymazat maslem a vysipat moukou. Vyklepat predatecnou mouku a dat si je na stranu
2. Nad parou v misce rozpustit maslo s cokoladou. V dalsi misce uslehat vejce a zloutky s cukrem a soli az nabydou hustotu.
3. Vyslehat cokoladu do hladka a rychle vmichat do vajickove smesi zaroven z moukou. Rozdelit do formiceka peci v predehrate troube asi 8 minut. Nechat asi 1 minutu schladit otocit na talir a pockat asi 10 vterin a vyklopit.

Tento desert muze byt pripraven i nekolik dni dopredu, ale pred pouzitim privest do pokojove teploty.

activni doba casu na pripravu 20 minut
totalni doba 35 minut
Ja jsem se techto desertu nadela v dobe meho pusobeni v hotelu peknych par stovek a je to vynikajici desert ktery se da pripravit dopredu a popripade i zmrazit pro pristi upotrebeni.

Příspěvek upraven 22.05.14 v 13:45

 
Mmisa
1 příspěvek 31.07.12 15:15
Čokoládové suflé

Vůbec mi to nechutnalo :nevim:

 
Werun
1 příspěvek 10.07.12 19:58
Povedlo se!! :)

:) suflé bylo vynikající..

 
inessi
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Rychlé čokoládové suflé

Moje rodina miluje čokoládu a ruzné dezerty vyzkoušela jsem a bylo to moc dobré mužeš mi poslat prosimté recepty nejake zkoušim asbiram diky chvalim TE

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rychlé čokoládové suflé

Dnes moji dceru honila mlsná a našla jsem na Labu toto suflé a moc nám chutnalo.
Máš pravdu chocolat, je to lepší rozplizlejší :-)
Slibovala jsem dceři ještě créme anglaise, ale už nebyl potřeba…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
TOPlist